Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Za "mastnou pusu od brambůrek" dostal Vampola padesátitisícový flastr

Praha - Mladoboleslavský útočník Petr Vampola dostal pokutu 50 000 korun za to, že v médiích kritizoval předsedu disciplinární komise hokejové extraligy Karla Holého. Od něj obdržel mistr světa z roku 2010 v polovině ledna trest za simulování v zápase s Třincem. Holý mu tehdy uložil pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu. Vampola dostal v této sezoně trest za simulování už podruhé.

"Zaráží mě, že nějaký zakomplexovaný člověk, co má mastnou pusu od brambůrek, rozhoduje o tom, jestli někdo simuluje... Mám respekt ke starším lidem, ale v tomhle případě už ho mít nemůžu. Je to normální sviňárna," řekl Vampola Deníku Sport.

Jeho výroky se z pověření disciplinární komise místo Holého zabýval jeden z členů Tomáš Jelínek. Došel k závěru, že se Vampola dopustil přestupku a udělil mu další pokutu.

"Jakkoli nelze zpochybnit právo hráče, aby se k uloženému trestu vyjádřil, zvolil k tomu zcela nevhodnou formu, urážlivé výrazy a nepřijatelný osobní útok. Z textu rozhovoru je zřejmé, že tak jednal s cílem předsedu disciplinární komise a jeho rozhodnutí veřejně zdiskreditovat," uvedl Jelínek.

"Ani po zveřejnění rozhovoru navíc neučinil žádné kroky, kterými by vzniklou újmu odstranil či kterými by vyjádřil, že svých výroků lituje," dodal člen disciplinární komise.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články