Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Z ušlé nuly si Krošelj nic nedělal. Loni jsme dostali v poslední minutě gól asi čtyřikrát, pousmál se

Jubilejní stý zápas v extralize mu vyšel dobře. Brankář Gašper Krošelj se v úvodu sezony prezentuje velmi dobrými výkony a i díky němu se dnes hokejisté Mladé Boleslavi posunuli do čela extraligy. Slovinský reprezentační gólman si v zápase proti Liberci připsal 21 úspěšných zákroků a až 29 sekund před koncem přišel o možné premiérové čisté konto v sezoně.

Souboj na brankovišti před gólmanem Mladé Boleslavi Gašperem Krošeljem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Stav 2:0, minuta do konce a už si myslíš, že je konec. Liberec ale nikdy nepřestává hrát a podařilo se jim po naší chybě snížit. Do konce bylo ještě třicet sekund, což je dost času, ale dobře jsme to zvládli," řekl Krošelj po výhře Bruslařů 2:1.

Již podruhé v sezoně inkasoval jen jeden gól a přišel tak o možnou nulu. "Je to škoda, ale v minulém roce to bylo podobné. Asi čtyřikrát jsme dostali v poslední minutě branku a přišel jsem o nulu," uvedl Krošelj, jenž v Mladé Boleslavi působí od roku 2018 a dnes chytal jubilejní stý zápas v extralize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Liberec

I přes smolně inkasovaný gól měl Krošelj z výhry v prestižním souboji s Libercem radost. "Derby je jiný zápas. Věděli jsme, jaké to proti Liberci bude. Je to dobrý tým. Každá střela mohla rozhodnout. Pro diváky to bylo dobré utkání," řekl čtyřiatřicetiletý gólman.

Důležité zákroky si účastník čtyř světových šampionátů a olympijských her v Pchjongčchangu připsal v úvodu zápasu, kdy měl Liberec tlak. Útočník Tomáš Záborský dokonce trefil tyč. "Trošku štěstí taky musíte mít," pousmál se Krošelj. "Pro nás je vždy důležité, když nedostaneme rychlý gól. Když pak sami skórujeme, můžeme hrát ještě lépe," doplnil.

Mladá Boleslav se dnes dostala na první místo tabulky, přestože první dva zápasy sezony prohrála. "Je pěkné, že jsme první. Musíme ale hrát dál. Je dobré, že jsme se dostali do rytmu a hrajeme dobře. Teď nás čeká těžký zápas v úterý na Spartě. Myslím si, že nás čeká ještě těžší zápas než dnes proti Liberci nebo v Plzni," dodal Krošelj.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články