Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Wolski se v premiéře za Třinec uvedl vítězným gólem proti Karlovým Varům

Povedený debut okořeněný rozhodující trefou prožil Wojtek Wolski, který zaznamenal v nastavení vítězný gól a ve 34. kole extraligy se tím postaral o výhru Třince v Karlových Varech 2:1 v prodloužení. Západočeši sice vedli po brance Tomáše Rachůnka, ale Ondřej Kovařčík srovnal ještě ve druhé třetině.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Oceláři se kvůli účasti na Spenglerově poháru v Davosu, kde dokráčeli až do finále, představili v extralize poprvé od 22. prosince. Z turnaje si také přivezli novou akvizici Wolskiho, který tam po konci angažmá v Kunlunu v KHL vypomáhal Ambri-Piottě.

"Úvodní minuty v nové soutěži v prvním zápase byly pro mě hodně těžké. Jsem šťastný, že jsem vstřelenou brankou přispěl k vítězství. V mém věku si chci již hokeje užívat a chci především příležitost hrát v Třinci využít," řekl třiatřicetiletý Wolski, který hrál v NHL za Colorado, Phoenix, New York Rangers, Floridu a Washington.

První větší příležitost měl domácí Gríger, který přesnou nahrávku Rachůnka tečoval jen do Kváčovy náruče. Na druhé straně se dostal do šance Michal Kovařčík, ale Filip Novotný byl na jeho tvrdou střelu připraven.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Třinec

V polovině první třetiny se ve vlastním oslabení po chybě Rachůnka dostal k puku na červené čáře Martynek, ale i jeho samostatný únik zlikvidoval karlovarský gólman. Potom ukázal Rachůnek své ofenzivní kvality a v 17. minutě v přesilové hře z levého kruhu prostřelil Kváču.

Ve druhém dějství se projevila síla Ocelářů, kteří začali soupeře přehrávat. Jen díky Novotnému, jenž postupně nadvakrát zlikvidoval nebezpečnou střelu Szturce, šanci Galvinše a bombu agilního Michala Kovařčíka, drželi domácí těsné vedení až do 38. minuty. V té ale střelou od modré čáry vyrovnal Ondřej Kovařčík.

Ve třetí třetině se snažily oba týmy hrát bez chyby, ale i přesto si šanci k vítězné brance několikrát připravila agilní formace Michala Kovařčíka a na druhé straně nadvakrát z bezprostřední blízkosti nepřekonal hostujícího gólmana Gríger.

V prodloužení nejdříve Roth nastřelil tyč a poté byl za vyseknutí hole vyloučen Polák. Přesilovku čtyř proti třem využil po krásné individuální akci Wolski.

"Před zápasem bychom bod brali více než po předvedeném výkonu. Hráči s tak kvalitním soupeřem v našlapaném programu na ledě nechali všechno, co mohli," uvedl asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška.

34. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 17. T. Rachůnek (Gríger) - 38. O. Kovařčík (M. Stránský, Wolski), 64. Wolski (Roth, Kváča). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3932.

Karlovy Vary: F. Novotný - Graňák, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Vondráček, Raška, Černoch - Kohout, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Třinec: Kváča - Kundrátek, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Zahradníček, M. Adámek - M. Stránský, Wolski, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek - Szturc, Š. Novotný, Adamský - Chmielewski, Polanský, Hrňa. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články