Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Werek prolomil vítkovický val a zajistil Třinci sedmou výhru v řadě

Ocelářské derby se neslo více než polovinu utkání ve znamení obran. Tlak domácího Třince ale vygradoval koncem druhé části, když skóre zápasu otevřel Werek, který zvýšil náskok další trefou v přesilovce ve 49. minutě. Výsledek v závěru pojistil Dravecký. Slezané protáhli po vítězství 3:0 nad Vítkovicemi sérii výher na sedm zápasů.

Utkání Třinec – Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Navzdory dlouhému čekání na gól moravskoslezské derby nenudilo. Nástup probíhal vyloženě v režii Ostravanů, kteří svou aktivitu ale nijak nezhodnotili ani v přesilovce, při které se Třinec celé dvě minuty nedokázal vymanit z pásma. Pak se nadechli i domácí. Bukarts v deváté minutě orazítkoval tyčku a v 10. minutě Bartošák vychytal Kovařčíka.

"Ze začátku to bylo těžší, dali jsme jim tři přesilovky, oni měli tlak. Dá se ale říct, že to bylo jediné, co jsme jim během zápasu dali. Jinak jsme tahali za delší konec," řekl třinecký brankář Šimon Hrubec, který udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Vítkovice

Třinec ve druhé třetině zvýšil obrátky a zatlačil soupeře. Mnoho vyložených šancí přes velkou palebnou převahu však neměl. Zato hosté po nenápadné akci málem otevřeli skóre a v 30. minutě po Szturcově teči i Hrubce podržela levá tyčka jeho brány.

Nakonec se ujala rána, která možná až tak gólové ambice ani neměla. Werek v 38. minutě z úhlu švihem na milimetry přesně křížným pokusem zacílil horní růžek nad Bartošákovou lapačkou a Třinec vedl 1:0.

Domácí Kanaďan měl ve 46. minutě nabito na druhý zásah, ale vyražený puk poslal zblízka těsně vedle brány. Pak si Werek opět vzal slovo v přesilové hře za špatné vítkovické střídání a švihem z pravého kruhu našel díru mezi Bartošákovými betony.

"Má výbornou střelu ten Werek, ale byly to hlavně mé dvě chyby, které rozhodly. Při prvním gólu jsem si to tam nepokryl, nečekal jsem, že to vystřelí, jak to nakonec vystřelil. Druhou branku jsem viděl sjíždějícího hráče do prázdné, čekal jsem, že ještě bude přihrávat, a on to nakonec vystřelil," řekl Bartošák.

Vítkovice od prvního inkasovaného gólu nemohly naskočit zpátky do zápasu a jejich ofenzivní ataky postrádaly větší průbojnost směrem k Hrubcově brance. Třinečtí tak ani nepocítili obavy o výsledek. Hosté se pokusili ještě o hru bez brankáře, ale bez větší šance v ní potřetí kapitulovali z hole Draveckého.

"Kluci skvěle bránili, blokovali v oslabeních. V nich bylo neskutečně bloků. Třeba Fery Musil to tam dvakrát neskutečně vyblokoval, tak jsem na něj řval a málem jsem mu dal pusu. Skvělá práce," dodal Hrubec.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 38. Werek (Dravecký), 49. Werek (Gernát, Adamský), 59. Dravecký (Werek). Rozhodčí: Mrkva, Šír - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).

Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski - od 21. navíc Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, Šidlík, Gregorc - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Baláž, Pytlík, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Do první třetiny jsme vstoupili dobře, ale přibrzdily nás tři přesilovky soupeře. Tam se soupeř dostal na koně. Byla tam spousta střel, kdy nás podržel Šimon Hrubec. Ale pak, když jsme to přestáli, ve hře pět na pět jsme si vytvořili spoustu šancí a myslím, že jsme byli lepší. Myslím, že hrajeme hokej, který jsme chtěli hrát. Líbí se to divákům, hodně kombinujeme v útočném pásmu a řekl bych, že ten zápas jsme měli pod kontrolou. Jsme rádi, že jsme to takhle zlomili v náš prospěch. Fanoušci tomu zápasu vytvořili výbornou atmosféru, myslím, že i diváci si to užili."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Z naší strany byla první třetina velice solidní, bohužel jsme nedali žádný gól. Třinec ve druhé třetině přidal a dostával nás pod tlak, víceméně jsme se dvacet minut bránili. A v třetí třetině si to domácí zkušeně pohlídali. Klukům můžeme poděkovat za bojovnost, ale bez gólů se vyhrávat nedá."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články