Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Wallson je zkušený trenér, dodá nám sebevědomí, řekl produktivní Němeček

Pod novým trenérským vedením rozvíjí své ofenzivní choutky. Stejně jako v Karlových Varech i v souboji s Libercem dopomohl k výhře Sparty gólem reprezentační obránce David Němeček. Po výhře 3:1 ale v rozhovoru s novináři zdůraznil, že Pražané nesmějí usnout na vavřínech a musí pokračovat dál v tvrdé práci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha – Liberec

Němeček v bitvě s Bílými Tygry otevřel čtvrtým gólem sezony v čase 26:50 skóre úspěšnou ranou od modré čáry. "Byl to signál po buly, kdy jsme se s Martinem Jandusem vyměnili, abychom to měli na volej. Je to něco, co trénujeme. Zvládli jsme vyhrát buly, což je to nejdůležitější, Martin mi to přiťuknul a já zavřel oči a fláknul do toho. Padlo to tam a já jsem za to moc rád," pochvaloval si Němeček.

Úvodní zásah jeho týmu hodně pomohl. "Vstřelený gól vám vždy pomůže a ten tým uklidní. Pak se nám navíc podařilo využít přesilovku a padnul ještě druhý, jen nás trošku mrzí, že jsme nechali Liberec, aby se dotáhl na dostřel ještě před koncem druhé třetiny, ale ve třetí jsme to vedení zase navýšili a ten zápas zvládli," řekl Němeček.

Sparta po sérii šesti zápasů bez bodového zisku dvakrát za sebou bodovala naplno a posunula se na 11. místo. "Jsme samozřejmě strašně rádi, že jsme po té sérii porážek dokázali vyhrát před týdnem ve Varech a dnes ten výkon zopakovat, ale tímto vítězstvím se nesmíme nechat uspokojit. Před námi je spousta zápasů a spousta práce. Musíme pokorně pokračovat dál a v té tvrdé práci," zdůraznil Němeček.

"Myslím, že jsme vyhráli díky týmové hře. Hráli jsme v pěti vepředu i vzadu. Když bylo třeba, podržel nás Kovy v brance. Liberec měl pár pasáží, kdy nás zamkli v pásmu, ale my jsme drželi pospolu a nenechali jsme se rozhodit. V minulých zápasech jsme ty situace v útoku trošku přehrávali a hledali přihrávky před prázdnou bránu, ale dnes jsme to cpali vše na bránu, což se vyplatilo," dodal.

Výrazný pokrok předvedla tentokrát Sparta i v disciplíně. Za celý zápas hrála jen dvě oslabení, byť byla obě stále ještě z kategorie zbytečných. "Určitě je to věc, která nás trápila od začátku sezony. A jedna z hlavních věcí, kterou nám noví trenéři vštěpují do hlavy - že se nemůžeme nechat vylučovat, protože potřebujeme hrát v pěti. Jsem rád, že dnes ta vyloučení byla jen dvě. Pořád se v tom ale musíme dál zlepšovat," řekl Němeček.

Cítil, že mužstvu hodně pomohl týden, kdy Pražané nehráli a mohli se plně věnovat tréninku pod koučem Hořavou, jenž nahradil zkraje listopadu odvolaného Pavla Pateru. "Mohli jsme dobře potrénovat. A právě hra v oslabení byla jednou z hlavních věcí, na níž jsme pracovali. Jsem moc rád, že z toho tréninku se to dnes promítlo i do toho zápasu a ta oslabení jsme odehráli velmi dobře."

Poprvé na střídačce byl spolu s Hořavou švédský kouč Hans Wallson. "Je to výborný a zkušený trenér a my jsme strašně rádi a vděční za to, že ho tu máme. Myslím, že nám může hodně pomoct. O to více jsme rádi, že jsme ten první zápas s ním na střídačce zvládli a získali tři body. Věřím, že nám to pomůže po stránce nějakého klidu a sebevědomí, jsou to ale jen dvě vítězství. V neděli proti Kladnu začínáme zase za stavu 0:0. Když navážeme na ten výkon, budeme úspěšní," věřil Němeček.

"Mám radost z toho, že jsme si ukázali, kudy vede ta cesta a že umíme odehrát takový zápas. Když je třeba přitlačit vepředu, tak myslím, že v útoku máme podle mého názoru hodně velkou sílu, a když je potřeba to zavřít vzadu, máme výborné brankáře. A přijde mi, že teď hrajeme docela slušně v obranném pásmu. Hrajeme tam pospolu v pěti, což věci strašně usnadňuje," uzavřel Němeček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články