Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Vždycky věříme, to je naše síla, řekl Chlapík poté, co rozhodl třetí semifinále

Už mu to zase střílí. Filip Chlapík potvrdil, že nejlepší střelec základní části hokejové extraligy už je zase postrachem brankářů. Dvěma góly dovršil dokonalý obrat hokejistů Sparty ve třetím semifinále na ledě Českých Budějovic. Hosté prohrávali až do 57. minuty 0:2. Ale při vyloučení kapitána Motoru Milana Gulaše na pět minut a do konce utkání za zákrok na Davida Tomáška navázal Chlapík 86 vteřin před koncem na trefu Michala Řepíka a v prodloužení pak v čase 71:55 rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. semifinále České Budějovice - Sparta Praha

"Musím říct, že Tomas (Tomášek) byl dneska výborný na buly. Postavil si mě za něj a věřil si na to a já jsem to jen trefil, takže pro nás strašně důležité. Ale šancí bylo víc v prodloužení. Zaplaťpánbůh to tam padlo," pochvaloval si Chlapík, který sice v pěti duelech čtvrtfinále proti Liberci neskóroval, ale proti Motoru už si polepšil ze tří utkání na čtyři branky.

O klíčovém momentu utkání měl jasno. "Prohrávali jsme 0:2 a pak Gulaš dostal oprávněně trest na pět minut a my jsme dali dva góly. Nic jsme nezabalili a je v tom vidět naše síla. Všech klukům patří velký respekt, že jsme to zvládli," prohlásil Chlapík. Přiznal, že do té doby se i vinou neproměněných šancí vidina úspěchu Sparty snižovala.

"Je to náročné, hrajete třetí zápas a prohráváte 0:2, a ještě venku, oni hrajou výborně, takže nebýt té pětiminutové přesilovky, tak je to jiný zápas. Ale zaplaťpánbůh jsme to zvládli," podotkl Chlapík. Přesto tým stále cítil víru, že nepřízeň v koncovce prolomí.

"My vždycky věříme a to je ta naše síla. Víme, že šance dostaneme. Je to jen o tom, kdo dá gól. Nikdo to nezabalil, všichni věřili. Šance jsme měli, ale gól nepadl. My jsme si říkali, ať hrajeme stejně a na tu šanci si počkáme. Přišla tím Gulašovým trestem. Zaplaťpánbůh, že to tak dopadlo," podotkl Chlapík.

Gulaš nejdříve upadl v souboj s Tomáškem a potom se po něm ohnal a trefil sparťanského útočníka krosčekem na obličej. "Já jsem to viděl a nevím, co ho to napadlo. Ještě na Tomase, je to náš top plejer. Tohle udělat je za mě úplně nesmyslné, a ještě mu dávat takhle na zemi. Nechápu. Za nás ale dobře, jejich top hráč se nechal takhle vyloučit a prohrál jim zápas," hodnotil.

Sparta zvládla i své druhé prodloužení v letošním play-off. V pátém čtvrtfinále porazila Liberec doma 5:4 v druhém nejdelším zápase historie extraligy díky brance obránce Tomáše Pavelky v čase 103:28. "Musím říct, že už máme zkušenosti s prodloužením s Libercem a nás to jen nabíjí. Věříme si v kabině, že to dáme, a přijde mi, že sil máme víc a víc. Myslím, že v prodloužení se to ukázalo a šancí jsme měli víc a vyhráli jsme," řekl Chlapík.

V pátek může Sparta dosáhnout na první postup do finále od roku 2016, kdy získala stříbro. A zároveň udělat další krok ke snaze ukončit čekání na triumf od obhajoby titulu v roce 2007. "Je to asi ten nejtěžší krok, ale hrajeme až od sedmi. Vyspíme se a jdeme na to znova, je to nový den a oni určitě nic nezabalí. Budeme to chtít urvat, ukončit to tady a snad se nám to povede," dodal Chlapík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články