Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Výtisk pokořil metu tisíce zápasů. Už to tady doma asi dohraju, řekl

Vítkovický obránce Jan Výtisk odehrál ve 48. kole hokejové extraligy proti Karlovým Varům svůj 1000. zápas v domácí nejvyšší soutěži. Sedmatřicetiletý hráč na pomyslnou hranici dosáhl jako sedmnáctý hráč v historii.

Jan Výtisk odehrál tisíc zápasů v extralize
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Pro mě to je velké číslo a zadostiučinění celé kariéry, že mám něco za sebou. Moc si toho vážím, moc hráčů tisícovku nemá, ale je to i tím, že jsem nikdy nebyl venku, pořád doma a už to tady asi dohraju. Snad ještě nějaké zápasy přidám," řekl Výtisk.    

Vítkovický odchovanec v extralize vystřídal i dresy Sparty, Karlových Varů, Plzně, Třince a Liberce. Během tisícovky duelů nasbíral 138 bodů za 40 branek a 98 asistencí.    

Výtisk má kompletní sbírku medailí. Triumf oslavil před třemi roky s Libercem, stříbro získal v roce 2002 s Vítkovicemi a bronz o rok dříve rovněž s mateřským klubem a i v roce 2004 se Spartou.    

Do Vítkovic se vrátil po zisku zlata s Libercem po 13 letech a jejich dres bude hájit i v příštích dvou sezonách, protože před měsícem prodloužil s ostravským klubem smlouvu. V české reprezentaci sehrál Výtisk čtyři zápasy v sezoně 2006/07.    

Výtisk je druhým hráčem, který v této sezoně na magickou tisícovku dosáhl. Před třemi týdny se to povedlo litvínovskému útočníkovi Michalu Trávníčkovi. Z dalších kandidátů je nyní nejblíže k této metě útočník Marek Tomica z Chomutova, který odehrál 993 zápasů.    

Rekordmanem je s 1250 starty obránce Petr Kadlec, který po minulé sezoně po konci smlouvy v Plzni ukončil kariéru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Karlovy Vary


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články