Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vytáhnout Litvínov nahoru se pokusí Kýhos. Rozhodně sem nejdu jako kat, chci pomoct, prohlásil

Litvínov už zaznamenal zlepšení po odstoupení šéfa klubu Jiřího Šlégra z pozice hlavního trenéra, zlepšenou náladu se pokusí udržet co nejdéle nový kouč. Chemici vyhráli z posledních tří utkání dvě a nyní je převzal Vladimír Kýhos a podepsal smlouvu s předposledním celkem extraligy do konce sezony.

Šéf Litvínova Jiří Šlégr a kouč Vladimír Kýhos
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Očekáváme, že se pokusíme společně odpíchnout ode dna tabulky a půjdeme směrem do playoffových pater. Proto jsme toto rozhodnutí po mém odchodu učinili," řekl Šlégr novinářům na večerní tiskové konferenci. "Přeji mu hodně štěstí, protože si myslím, že ho budeme potřebovat," doplnil.

Aktuálně je Verva třináctá a na poslední Pardubice má náskok jen tří bodů. Na druhou stranu na devátý Zlín ztrácí jen čtyři body a ještě není odehraná ani polovina základní části. "Prožil jsem tady celou hráčskou kariéru, pár roků jako trenér a na hokej tady chodím a sleduju ho. Situace, která tady vznikla, mě nenechávala chladným. Byl bych nerad, kdyby Litvínov měl nějaké záchranářské problémy," řekl Kýhos po jmenování do funkce. "Že přicházím už poněkolikáté? Takový je trenérský hokejový život," pousmál se.

Třiašedesátiletý kouč už v Litvínově působil jako hráč i jako trenér, naposledy v sezoně 2011/12. "Jsem rád, že poslední tři zápasy se to trošku otočilo a mužstvo začalo hrát. Byl jsem i ve Zlíně, kde si myslím, že nespravedlivě prohráli. Měli minimálně získat bod. A proti Vítkovicím to byl výkon dobrý, i když se hrálo proti soupeři, který je také v problémech. Ve hře je vidět pokrok a uklidnění," uvedl Kýhos.

Je nám líto, video expirovalo.
Pro mě to byla jasná záležitost, řekl nový kouč Litvínova Kýhos

V extralize Kýhos vedl také Kometu Brno, Karlovy Vary, Hradec Králové a Mladou Boleslav, kde působil do loňského října. Stejně jako většina nových trenérů si při nástupu k týmu přeje, aby se zlepšila defenziva.

"Abychom nedostávali laciné branky a nedělali chyby vzadu. V útoku si myslím, že máme velký problém s tím, že nám chybí hráči v předbrankovém prostoru. Střel je hodně. To je věc, na které bychom měli hodně pracovat," podotkl Kýhos, který tým povede s dosavadními asistenty Radimem Skuhrovcem a Jindřichem Kotrlou.

Litvínov v posledních třech zápasech včetně nedělního vítězného souboje proti Vítkovicím vedli dosavadní asistenti Radim Skuhrovec a Jindřich Kotrla, kteří budou u týmu pokračovat i s Kýhosem.

O případných změnách v kádru Kýhos krátce po svém jmenování mluvit nechtěl. "To je otázka... Myslím si, že to složili, jak složili. Je to kádr, který by neměl hrát na těchto pozicích. Uvidíme. Něco jiného je koukat na to zeshora a něco jiného poznat je zblízka a pracovat s nimi každý den. Rozhodně sem nejdu jako kat, abych někoho vyhazoval. Jdu s nimi pracovat," prohlásil Kýhos, jenž téměř všechny hráče Vervy již vedl. "Otázka by spíše měla být, koho jsem netrénoval. Třeba Myšáka," pousmál se.

"Myslím si, že to není první případ, kdy jdu k mužstvu za takové situace. Naposledy, když jsem tady byl v roce 2011, tak to bylo podobné. Je to hokej, uvidíme, co bude," dodal Kýhos. Premiéra na střídačce ho čeká již v úterý, kdy se Litvínov představí v Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články