Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Výroční oslavy s retro dresy pokazila Kometa. Pardubice jí doma podlehly 1:4

Překvapivý triumf z ledu Sparty nepotvrdili. Hokejisté posledních Pardubic v 31. kole extraligy doma prohráli s brněnskou Kometou 1:4 ve speciálním utkání, při kterém si klub připomněl 95 let od založení pardubického hokeje a 30 let od zisku posledního federálního mistrovského titulu. Domácí odehráli dvě třetiny v historických dresech. Za hosty se dvakrát prosadil centr Petr Holík. Zápas musel být kvůli nepřístojnostem brněnských fanoušků ve třetí třetině přerušen.

Pardubice nastoupily proti Kometě v retro dresech
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Pardubický klub si v posledním zápase roku 2018 připomněl 95. výročí vzniku hokeje ve městě. Domácí hokejisté v první třetině hráli v modro-žlutých dresech se znakem LTC na prsou a ve druhé části v červených trikotech Tesly. Zbytek zápasu odehráli už v klasických červených dresech.

"Historie klubu, která na nás všechny z těch videí dýchla, si zaslouží, abychom v Pardubicích extraligu udrželi. Doufám, že si hráči z tohoto večera něco vzali," přál si kouč poražených Ladislav Lubina.

Zaplněná aréna sledovala v úvodu dobrý nástup Dynama, jenže Dušek svůj nájezd neproměnil, a tak skóre v šesté minutě otevřen brněnský Holík, který doklepnutím do prázdné branky zakončil pěknou kombinaci. Další solidní šanci pak promarnil Mallet a při čisté gólovce pálil těsně vedle branky Mueller.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Kometa Brno

Dynamo srovnalo stav na začátku druhé třetiny, kdy rychlý protiútok zakončil ranou do horního rohu branky Poulíček. Pardubice měly po gólu více ze hry, k čemuž jim pomohly i přesilovky, ale ani jednu z nabídnutých možností domácí nevyužili. Vejmelka měl paradoxně více práce při hře v pěti na obou stranách. Gólman Komety vychytal jak Bubelovu dorážku, tak unikajícího Voženílka, který hrál v této sezoně za Dynamo poprvé.

Kometa si poprvé v přesilovce zahrála až na začátku třetí třetiny a druhou výhodu dokázala využít. Šance Holíka a Zaťoviče ještě Kacetl pochytal, ale na střelu Erata, která se za čáru odrazila od horní tyčky, už nestačil. Chvíli nato promarnil velkou možnost osamocený Holík. Pardubičtí mohli odpovědět rovněž po faulu soupeře, jenže obrana Komety byla v oslabení nedobytná.

"Chybí nám to, co říkáme tři neděle pořád dokola – správné postavení, včasná přihrávka a hlavně střelba," posteskl si Lubina.

Policie při utkání zajistila osm lidí

Pardubičtí policisté v souvislosti s utkáním hokejové extraligy mezi domácím Dynamem a Kometou Brno zajistili osm lidí. Fanoušci nerespektovali městem vydaný zákaz používání pyrotechniky. Tři byli zadrženi před utkáním před vlakovým nádražím a jeden u stadionu, další čtyři později v jedné pardubické restauraci. Brněnští fanoušci použili pyrotechniku i v hale, kde v poslední třetině zápasu hodili dvě petardy mezi hasiče a musela je uklidňovat pořádková jednotka.

V 53. minutě Kometa výrazně nakročila k vítězství, když Zaťovičovu ránu usměrnil za Kacetlova záda Holík. Utkání pak bylo v krátkém sledu dvakrát za sebou na několik minut přerušeno. Nejprve kvůli brněnským fanouškům, kteří hodili mezi hasiče dvě petardy a musela je uklidňovat pořádková jednotka, o necelou minutu později Gulaši dělovkou vysklil plexisklo hrazení za Kacetlem.

"Plexisklo je samozřejmě věc, která se stává... Máme každopádně rádi naše fanoušky. Jsme rádi, že dorazili v takovém počtu, ale podobné věci by se dít neměly," uvedl k incidentu Holík.

Dlouhá pauza vyhovovala spíše Kometě, protože pardubickým hráčům trvalo, než se dostali opět do tempa. Až tři minuty před sirénou se ve velké šanci ocitl Voženílek, ale minul. Dynamo nespasila ani hra bez brankáře, naopak prázdnou branku trefil Hruška a definitivně rozhodl o tom, že domácí podesáté v řadě neuspěli před svými fanoušky.

31. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 24. Poulíček (Mandát, Cardwell) - 6. P. Holík (Štencel, Mueller), 47. M. Erat (Mueller, Štencel), 53. P. Holík (Mueller, Zaťovič), 59. J. Hruška. Rozhodčí: Pavlovič, Hradil - Lučan, Malý. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Holland, J. Mikuš, Trončinský, Děrvuk, Cardwell, Budík - Hovorka, Marosz, Rolinek - Horký, Bubela, D. Voženílek - P. Sýkora, Dušek, Skokan - Mandát, Poulíček, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a Král.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Süss, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice):  "Hráli jsme dobrý zápas, takže porážka samozřejmě mrzí. Jen jsem čekal, kdy přijdou ta naše dvě tři vyloučení. Přišla v klíčový moment zápasu a z nich jsme inkasovali rozhodující gól. Na přesilovky soupeře jsme se speciálně připravovali a nemyslím si, že bychom to bránili úplně špatně, ale projevila se kvalita hráčů Komety. Chtěl bych poděkovat fanouškům - jak pardubickým, tak i brněnským - za to, jakou udělali kulisu."

Kamil Pokorný (Brno): "Až na úvodních pět minut jsme celou první třetinu hráli dobře, měli jsme dobrý pohyb, spoustu šancí a dali jsme gól. Ve druhé části převzali iniciativu domácí a zaslouženě srovnali, my jsme s hrou vůbec nebyli spokojení, podržel nás brankář Vejmelka. Třetí třetina byla vyrovnaná, rozhodující bylo, že jsme ubránili přesilovky soupeře a naopak jsme jednu z našich výhod využili. Po třetím gólu už bylo rozhodnuto. Byl to velmi těžký zápas a my jsme se po nezdaru s Boleslaví chtěli s tímto rokem rozloučit vítězně. Hráči si zaslouží poděkování."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články