Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vyprodané Vítkovice se těší na Jágra, první Plzeň vyzve Pardubice

Praha - Hokejovou extraligu čekají v pátek a v neděli závěrečná dvě kola před reprezentační přestávkou. Vzhledem k intenzivnímu jednání v zámoří o podmínkách kolektivní smlouvy to může být pro fanoušky poslední šance vidět na českých kluzištích hráče z NHL, neboť výluka může brzy skončit. Na ČT sport a našem webu nabídneme v pátečním přínem přenosu utkání Plzně s Pardubicemi, studio startuje v 18:00. Komentovat budou Jiří Hölzel s Josefem Zajícem, ve studiu je doplní Robert Záruba s Milanem Antošem.
 

Ve Vítkovicích si nenechá ujít start Jaromíra Jágra bezmála deset tisíc diváků, kteří vyprodali halu na zápas s Kladnem. Ostravané pod koučem Peterem Oremusem doma vyhráli všechna tři utkání, dokázali zdolat i venku nejúspěšnější Zlín a brousí si zuby na Rytíře.

"Je to nesmírně atraktivní a kvalitní mužstvo. Těšíme se na plný dům, výbornou atmosféru a věříme v úspěch," řekl Oremus. Domácí se budou muset obejít bez dlouhodobě zraněných Káni a Kudělky. Kvůli zdravotním problémům úterní kolo vynechali Ujčík a Polák, o jejichž startu se teprve rozhodne. "Věřím, že budou hrát," podotkl Oremus.

Rytíři chtějí napravit úterní neúspěch v Brně. I proto odjeli do dějiště zápasu již dnes a v podvečer budou trénovat v Kravařích. Jágr se v areálu reprezentačního kouče Aloise Hadamczika sám připravuje již od středy.

Vedoucí Plzeň řeší hlavně problém s rostoucí marodkou. K dlouhodobě absentujícím Slovákovi s Jiřím Hanzlíkem přibyl další bek Jeřábek, mimo hru jsou navíc Vlasák, Balej a v pátek je nejistý i start kapitána Martina Straky. "Doufáme, že alespoň Martin nastoupí. Je to bojovník a určitě bude hrát, když to půjde," uvedl kouč Milan Razým.

Z ofenzivní síly Pardubic po příchodu hráčů z NHL přehnané obavy nemá. "O síle Hemského s Krejčím samozřejmě víme, ale Pardubice také hodně gólů inkasují, takže budeme hledat slabiny," řekl Razým. Vyhnout se chce především zbytečným oslabením. "Dvanáct vyloučených, co měl ve středu Chomutov, to je sebevražda," konstatoval.

Mistrovským Pardubicím se stále nedaří podle představ. Ve středu ale Východočeši deklasovali Chomutov 5:0 a trenér Mojmír Trličík věří, že na zlepšený výkon navážou i v Plzni. "V minulém zápase v Třinci jsme ale poté, co jsme doma vyhráli, dostali hodně gólů, z toho se musíme poučit," poukázal na porážku 4:8. "Musíme dobře bruslit a vyvarovat se vyloučení. Jednoduchou hrou chceme eliminovat sílu plzeňského týmu," dodal Trličík, který věří, že brankář Růžička zopakuje výborný výkon z posledního duelu.

Hokejisty Zlína čekají před pauzou domácí zápasy s Karlovými Vary a Litvínovem. S oběma soupeři neztratili v letošní sezoně ani bod. "Chtěli bychom v tom pokračovat. Hlavně proto, abychom vyhráli doma před našimi fanoušky, kde se nám dlouho nedařilo. V posledních zápasech se bilance otočila, dvakrát jsme na vlastním ledě vyhráli," uvedl kouč Rostislav Vlach. Do sestavy Zlína se vrací po vypršení trestu útočník Melenovský. Na marodce zůstává pouze dlouhodobě zraněný Ondráček. "Konečně máme dvanáct útočníků a můžeme opět hrát na čtyři pětky," dodal Vlach.

Karlovy Vary se pod trenérem Richardem Žemličkou zvedly, bodovaly v šesti z posledních osmi zápasů a pětkrát se radovaly z výhry. Se Zlínem ale Západočeši v této sezoně oba duely prohráli.

Zdá se, že Třinec už zažehnal herní útlum, v úterý si po sedmi porážkách venku odvezl dva body z Karlových Varů. Nyní nastoupí proti Kometě, které v této sezoně dvakrát podlehl. "Brno potvrzuje, že má silný tým. Je tam řada šikovných hráčů, kteří dokážou dát gól. Ale já doufám, že potvrdíme vzestup formy a lepší výsledky," řekl trenér Josef Turek.

Kometu čeká náročná série, z nadcházejících sedmi zápasů bude hrát doma pouze jednou. "Třinec má ofenzivně laděný tým, nesmíme mu dávat možnost k rychlým protiútokům. A také bude důležité ohlídat nebezpečného střelce Růžičku. V nadcházející těžké šňůře zápasů na ledě soupeřů bude cenný každý bod. Neradi bychom proto odjížděli z Třince s prázdnou," řekl kouč druhého týmu tabulky Zdeněk Venera.

Brnu se částečně vyprázdnila marodka a do sestavy už se vrátili Jakub Svoboda a Divíšek, mimo hru ale zůstávají brankář Trvaj, obránci Milan Hruška, Švrček a útočníci Tomáš Svoboda, Dlouhý a Koreis. Nejistý je také start beka Kováčika a útočníka Zohorny, kteří nedohráli utkání s Kladnem.

S Libercem nesmíme koukat na tabulku, vyhlíží Budějovičtí

České Budějovice po debaklu v Karlových Varech třikrát za sebou vyhrály a potvrdit zlepšené výsledky chtějí proti Liberci. "U Liberce platí, že se nesmíme koukat na tabulku. Hraje totiž lépe, než by napovídalo postavení na posledním místě. Čeká nás spousta práce. Liberec dobře napadá, hraje výborně na puku, až bych řekl velice agresivně. V tom se mu určitě musíme vyrovnat, abychom mohli uspět," řekl trenér Peter Draisaitl.

Bílí Tygři klesli v tabulce na poslední místo, mají však dva zápasy oproti soupeřům k dobru. Dvakrát za sebou prohráli, ale venku se jim daří více než doma. "Musíme zlepšit produktivitu. V posledním zápase nám hlavně chyběl důraz před brankou," řekl asistent trenéra Milan Černý po předešlém zápase. Proti Kladnu i Spartě skóroval Liberec vždy jen jednou.

Důležité zápasy čekají před reprezentační pauzou Chomutov, který opět povede asistent Mikuláš Antonik. Piráti se v pátek utkají doma se Spartou a v neděli se představí v Liberci. Utkají se tak s týmy z konce tabulky a případné porážky by nováčka soutěže mohly odsunout na poslední místo.

Sparta, která má o bod více než Chomutov, věří, že zápas zvládne stejně jako v úterý v Liberci, kde vyhrála 2:1. Piráti sice ve středu podlehli v Pardubicích 0:5, podle asistenta Jana Votruby ale zápas tak jednoznačný nebyl. "V situacích pět na pět byl po většinu času lepší Chomutov, ale Růžička chytal opravdu výborně a Pardubice soupeře přehrály jen v přesilovkách," řekl Votruba. Čeká, že doma budou Severočeši hrát aktivně. "Musíme předvést maximální výkon a hlavně se oproti utkání v Liberci vyvarovat faulů," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články