Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Vyhrát proti Kometě je super, cenil si prodloužení domácí série karlovarský Flek

Šestá výhra v řadě na domácím ledě, navíc proti mistrovi. Lepší prodloužení vítězné série si karlovarští hráči nemohli představit. Energie přetlačila Kometu 5:4, když si rozhodující branku připsal Jakub Flek ještě před závěrečným snížením Petra Holíka. Západočeši těžili zejména z povedených brejků, blýskli se ale i povedenou akcí vykombinovanou až do prázdné brány.

Hokejisté Karlových Varů se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Flek se prosadil za stavu 4:3, když se vedle forvardů Tomáše Rachůnka a Dávida Grígera do kombinace zapojil i obránce Petr Šenkeřík. Rychle přešli do útoku a nejproduktivnější hráč Západočechů zakončoval do odkryté branky.

"To byla fantazie od všech kluků na ledě, já jsem jen puk zametl. Byla to práce všech a já jsem byl jen zakončovatel," řekl Flek po utkání. "Byla to situace jak z rozbruslení před zápasem, kdy jezdíme tři na jednoho a snažíme se to vybagovat až do brány. Protože o nic nejde. Dnes jsme si to zkusili i při zápase," usmíval se drobný útočník.

Karlovy Vary proti Brnu potvrdily, že se jim momentálně doma daří. Před svými fanoušky vyhrály již šesté utkání v řadě. "Je to super. Navíc vyhrát proti Kometě, která má asi nejnabitější tým v extralize. Jsme rádi, že nás fanoušci přišli podpořit v takovém počtu a doufám, že budou chodit i dále," ocenil Flek návštěvu téměř pěti tisíc diváků v Realistic areně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Brno

Západočeši se vyrovnali s nepovedeným začátkem, kdy inkasovali již po dvaceti sekundách hry. "První střídání se nám moc nepovedlo... Chtěli jsme se toho vyvarovat, nepustit je do vedení, ale bohužel to tam padlo. Nesesypali jsme se z toho, začali jsme hrát náš hokej a spadlo to tam i nám. První dva góly byly takový pašeráčci, šťastný," řekl Flek, který si v zápase připsal tři kanadské body.

Energie se z výhry nad Kometou ale nemůže radovat dlouho, již v neděli přivítá Vítkovice. "Pro nás to je poprvé, dva zápasy ve dvou dnech. Asi to bude náročnější, ale vymlouvat se na to nemůžeme. Čeká to každého. Musíme dobře zregenerovat a v neděli na to opět vlétnout," dodal Flek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články