Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vybrali jsme si tu cestu sami, na sérii se Spartou se těšíme, hlásí Lev před předkolem

Jedním gólem a asistencí jistil útočník Jakub Lev výhru 5:1 nad Litvínovem, která vítkovickým hokejistům zajistila sedmé místo po základní části. Ostravané se už od pondělka v předkole play-off utkají na tři vítězné zápasy se Spartou.

Vítkovický útočník Jakub Lev
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Vybrali jsme si tu cestu sami. Těšíme se na sérii, Sparta je atraktivní soupeř, půjdeme si za tím, co chceme dokázat," řekl Lev po utkání s Litvínovem.

Vítkovice ještě nedávno vypadaly pevně usazené v elitní šestce. Jenže po Novém roce přišla bídná představení venku a osm zápasů bez bodového zisku. Už před utkáním s Litvínovem bylo jasné, že Vítkovice na přímý postup do čtvrtfinále nedosáhnou.

"Zbytečně jsme poztráceli nějaké zápasy. V první půlce sezony jsme zase některé získali, ve kterých jsme byli horší. Ve druhé polovině jsme je ale poztráceli, sešlo se to takhle a máme 83 bodů," řekl Lev.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov

Zatímco venku to Ostravanům vůbec nešlo, na domácím ledě jsou druzí nejlepší z celé extraligy. Výhoda domácího prostředí v předkole tudíž může mít svou váhu.

Proti Spartě se navíc Vítkovicím v poslední době daří - i v aktuální sezoně ji porazili ve třech ze čtyř utkání. "To ale nebude hrát žádnou roli. Předkolo nebo play-off je úplně jiná soutěž. Týmy budou hrát trochu jinak, ještě více soustředěněji než v základní části. Budou tam šarvátky, potyčky, provokování, to k tomu patří," tuší Lev.

Recept na Spartu si nechal pro sebe. "Kdybych to řekl, tak se na nás připraví a nevyhrajeme. Sparta je bojovný tým, je tam dobrá defenziva, organizovaná hra. Musíme se soustředit na detaily, najít tam ty skuliny v obraně a připravit se na to, abychom byli úspěšní," podotkl Lev, který v základní části nechyběl ani v jednom utkání a zaznamenal v nich 14 gólů a 19 asistencí.

Lev je rád, že tým poslední zápas před startem play-off zvládl. "Poslední zápas jsme vyhráli a po výhře se líp odpočívá. Psychicky jsme na tom dobře. Nemáme extra mladý tým, že by to kluci nezažili. Máme docela zkušený tým a je jen na nás, abychom to zvládli. Nálada je dobrá, v pondělí to všechno začíná," těší se Lev.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články