Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vše zlé je pro něco dobré, vrátil se Kašík ke zranění. V Pardubicích se blýskl nulou

Byl to zápas přesně pro něj – dlouho nerozhodný s množstvím střel na jeho branku. Zlínský gólman Libor Kašík se v podobných duelech vyžívá. V Pardubicích se nakonec přičinil 36 úspěšnými zákroky k výhře Beranů 2:0. Na začátku sezony se tak dostává do dobré formy.

Libor Kašík
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Máme obrovskou radost, že jsme vyhráli. Kluci hráli nesmírně obětavě, bojovali jsme jeden za druhého a vyrovnaný zápas jsme urvali," radoval se Kašík po zápase.

Osmadvacetiletý gólman po celý zápas svou prací dával jistotu spoluhráčům, že jeho tým uspěje. Že se tak stane, ale sám zcela uvěřil až v samotném závěru utkání.

"Až šestnáct sekund do konce jsem si byl jistý, že to nepustíme. Víme, že Pardubice mají kvalitní tým, a tak jsem dříve na výhru nemyslel. To jinak stačí minuta zaváhání a může to být velký problém," podotkl Kašík a poukázal na výkony Pardubic v letním poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Zlín

"Pardubice hrály skvěle, byly na koni a teď to z jejich strany nebylo ono. Neříkám, že hrály špatně, ale nedominovaly tak jako v poháru. Trošku měly možná svázané ruce, ale já jsem za to rád," řekl.

Pardubická aréna takřka zela prázdnotou, i tak podle zlínského gólmana zápas doprovázela solidní kulisa. "Člověk si v kariéře řekne, že už zažil všechno, a pak je v sezoně vždy něco nového. Měl by být natolik zkušený, aby to přešel a mohl se soustředit jen na svůj výkon v zápase. Musím říci, že i přesto, že tu bylo tisíc lidí, tak tu byla skvělá atmosféra," uvedl Kašík a poděkoval fanouškům Dynama.

"Celou dobu se snažili fandit. Co jsme se bavili se spoluhráči, tak je to bez fanoušků zvláštní a o to více si jich vážíme. Vše zlé je pro něco dobré. Pokud jste profesionál, nemůžete se dívat doprava doleva, ale vždy hrát naplno i bez lidí, ač je to škoda," řekl Kašík.

V současné sezoně není jisté, jak se naplní naplánovaný rozpis zápasů. Mnoho týmů již má duely z důvodu koronavirové nákazy přeložené. "Bavili jsme se, že se také může stát, že třeba budeme mít dva týdny volno. Nevíte, jak je na tom Třinec nebo Mladá Boleslav, s nimiž hrajeme v příštím týdnu. Kdy jindy máme vyhrát za tři body než dneska? Musíme se vydat ze všech sil a pak třeba budeme mít volno na trénování či na regeneraci sil. Do každého utkání musíme jít naplno, neboť nikdy nevíte, kdy se co odloží a kdy budete hrát další zápas. Jsem rád, že to kluci přijali a hráli opravdu naplno," řekl.

Libor Kašík výraznou část minulé sezony chyběl z důvodu zranění po nárazu od Jaromíra Jágra. V aktuálním soutěžním ročníku zatím podává znamenité výkony, brankový průměr srazil na jedna a úspěšnost zákroků vytáhl nad 97 procent.

"Dlouho jsem nad tím přemýšlel a možná jsem byl i trochu ukřivděný na Jardu, neboť jsem si myslel, že to udělal naschvál. Když se na to podívám zpětně, tak těžko říci... Asi má všechno pro něco být a všechno zlé je pro něco dobré. Po návratu do tréninků jsem více na sobě pracoval, nebylo jednoduché se po takové přestávce vrátit do brány, když se navíc ne úplně dařilo. Byl jsem rád, že jsme sezonu dohráli v klidu. Letos jsem se v přípravě také na dva týdny zranil. Nyní si vážím každého zápasu. Hokej je pokora a tvrdá dřina," dodal Kašík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články