Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrazil do rozhodčího a pyká. Kapitán Energie Skuhravý bude chybět tři zápasy

Neustál situaci a vyfasoval stopku na tři zápasy. V nedělním duelu 24. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý dostal za vražení do čárového rozhodčího kromě zápasového distancu i srážku deseti procent z platu. Čtyřicetiletý hokejový útočník dostal již během duelu, který Středočeši vyhráli 4:2, trest do konce zápasu za nesportovní chování.

Kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Skuhravý odstrčil sudího Lukáše Rampíra krátce po buly, když mu překážel v cestě za pukem. Podle předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka byl ale pohyb čárového rozhodčího zcela předvídatelný a karlovarský lídr Skuhravý se mohl střetu vyhnout.

"Z dostupných záběrů je zřejmé, že hráč nejdříve v reakci na zdviženou hůl protihráče instinktivně zaklonil hlavu a následně - s prodlevou po uvedeném jednání a v tomto případě zcela vědomě - atakoval čárového rozhodčího, kterého strčením do hrudníku vychýlil z rovnováhy a povalil na ledovou plochu," popsal Ujčík.

VIDEO ZDE.

Skuhravého jednání proto překvalifikoval na přestupek napadání rozhodčích a Skuhravého potrestal nepodmíněným zastavením činnosti a pokutou. Ujčík přihlédl při stanovení výše trestu k tomu, že hráč byl za podobný přestupek (nesportovní chování vůči rozhodčím) potrestán již během listopadu napomenutím.

Velká postava karlovarského hokeje zaznamenala ve 24 zápasech této sezony 14 bodů za dvě branky a 12 asistencí. Do extraligy se Skuhravý znovu zapojí po reprezentační přestávce až 20. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články