Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Voženílek dotáhl Oceláře dvěma góly k výhře nad Hradcem Králové

Třinečtí hokejisté porazili doma Hradec Králové 4:1 a poslední čtyři zápasy vyhráli bez ztráty bodu se skóre 18:3. Obhájce titulu vedl už po 94 sekundách o dva góly trefami Arona Chmielewského a Daniela Voženílka, který navíc v polovině utkání zvýšil na 3:0 a také obdržel v 50. minutě trest ve hře. Hostující Radek Smoleňák během jeho vyloučení snížil, než Marko Daňo technickým gólem stanovil konečný výsledek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

Ráz zápasu určil nástup Ocelářů. Ještě před prvním gólem netrefil kanonýr Martin Růžička odkrytou branku, ale v dohráváném střídání se střela Marcinka odrazila k Voženílkovi, který doklepl puk do prázdné branky.

I druhá formace Hradce odcházela z ledu se sklopenými hlavami. Po chytré přihrávce Hrehorčáka zakončil do odryté branky Chmielewski.

Hosté postupně vyrovnali hru a radovali se ve 12. minutě z gólu, který vstřelil v přesilové hře Lalancette. Oceláři si ale vzali takzvanou trenérskou výzvu a rozhodčí po dlouhém zkoumání gól odvolali pro postavení Smoleňáka v brankovišti.

"To je výborná práce našeho videokouče, který hned zahlásil, ať bereme challenge. Asi to normálním okem člověk nepostřehne, jestli tam Smoleňák stojí. Hlavní byl pohled horní kamery, z boční se to nepozná, a opravdu byl," řekl třinecký trenér Zdeněk Moták.

"Prý jsem tam byl patama. Je to pravidlo, které se obhájí na obě dvě strany," doplnil Smoleňák.

V úvodu prostřední třetiny se vyznamenali oba gólmani při únicích. Hostující Růžička zasáhl betonem proti Daňovi, Mazanec si poradil se zakončením Radovana Pavlíka, jemuž zlikvidoval i následující dorážku.

V polovině utkání zvýšil zblízka Voženílek. Jan Růžička ještě předtím, než puk přešel čáru, posunul při zákroku branku, ale videorozhodčí gól v souladu s pravidly potvrdil. V závěru třetiny mohl snížit z úniku Zachar, ale Mazanec vyškrábl jeho pokus lapačkou.

Na začátku třetí části Daňo opět neuspěl ze samostatného nájezdu a Třinec kontroloval vedení, než mu v 50. minutě zkomplikoval závěr Voženílek. Rozhodčí posoudili jeho zákrok na Okuliara jako podkopnutí a vyloučili jej na pět minut a do konce zápasu.

Po trestech na obou stranách odvolal Hradec gólmana a měl dlouhou přesilovou hru pět na tři, ve které Lalancette nezakončil do odkryté branky. Vzápětí ale snížil Smoleňák z dorážky do posunuté branky. Gól platil ze stejného důvodu jako Voženílkův.

"Když padne puk do míst, kde by branka reálně stála, tak je to asi v pořádku. Nevidím v tom problém. Když hráč zabrání čistému gólu, tak je to správné rozhodnutí. Podle mých informací je to stejné i v NHL. Podle mě je pravidlo dobře nastavené," řekl Daňo.

Hosté se odhodlali k risku bez gólmana opět v 57. minutě, ale nic si nevytvořili a inkasovali počtvrté, když Filip Pavlík fauloval unikajícího Daňa. Rozhodčí přiznali slovenskému útočníkovi technický gól.

Oceláři Třinec - Hradec Králové 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. D. Voženílek (Marcinko, Marinčin), 2. Chmielewski (Hrehorčák, Jaroměřský), 30. D. Voženílek (Marcinko), 59. Daňo (Hrehorčák) - 54. Smoleňák (Lalancette, Lev). Rozhodčí: Hradil, Stano - Axman, Synek. Vyloučení: 6:5, navíc D. Voženílek (Třinec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3922.

Třinec: Mazanec - Ročák, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, M. Doudera, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček - Hrňa. Trenér: Moták.

Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, Piegl, F. Pavlík, Pilař - Zachar, Lev, Okuliar - Jergl, Lalancette, Kevin Klíma - Kelly Klíma, Cingeľ, R. Pavlík - Doležal, Štohanzl, Smoleňák. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články