Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vondrka se blýskl proti Spartě hattrickem a dovedl Mladou Boleslav k výhře

Mladá Boleslav potvrdila, že se jí daří proti silnějším celkům postaveným vysoko v tabulce. Tentokrát si Středočeši vyšlápli na Spartu, kterou zdolali 5:3 díky hattricku kapitána Michala Vondrky. Připsali si tak druhou výhru za sebou po předchozím skalpu Komety. Sparta po porážce přišla o první místo.

Michal Vondrka v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Osobní body jsou dobré, ale budu hrozně šťastný, když jako tým půjdeme nahoru a něco dokážeme. Určitě to není žádné klišé, myslím to smrtelně vážně," prohlásil důrazně Vondrka.

První třetina příliš vzruchu nenabídla. Jako kdyby oba týmy potřebovaly delší čas na zahřátí na provozní teplotu po první reprezentační přestávce sezony. Až po 12 minutách trochu vážněji zahrozil Kousal, domácí gólman Machovský však jeho pokus vytěsnil ramenem.

Na druhé straně mířil z dobré pozice Říčka jen do boční sítě. V 15. minutě uklízel na poslední chvíli Delisle za Machovského zády kotouč do bezpečí před Klepišem. Mladoboleslavští se přesto brzy dočkali, když Vondrka ranou z kruhu využil přesilovku po Blainově prohřešku. "To byla střela, kterou musíme blokovat, ale nám se to nepovedlo," uvedl domácí kouč Uwe Krupp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Mladá Boleslav

Vyrovnat mohl ještě Sill, Krošelj ale ubránil svou branku před pohromou. Zkušený Slovinec však rozhodně nebude v dobrém vzpomínat na své počínání ve druhém dějství. Ve 25. minutě ho nachytal lehkým nahozením zápěstím od modré čáry bek Košťálek a bylo vyrovnáno. Hosté ale měli brzy těsný náskok zpět na své straně, když si odražený puk našel nejrychleji Pabiška a z prostoru mezi kruhy prostřelil Machovského.

Pražané kontrovali po polovině základní doby. Vrána trefil sám proti Krošeljovi po forhendovém blafáku tyč, ale akce pokračovala, Říčka našel Kudrnu a bylo to 2:2. V polovině 34. minuty zkusil štěstí zadák Blain a jeho rána po ledě proklouzla překvapivě za Krošeljova záda.

Ještě do druhé přestávky mohli krátce po sobě srovnat krok zkušení hostující forvardi Vondrka a Klepiš, jenže kapitána Bruslařského klubu vychytal Machovský a Klepiš nezamířil přesně.

Třetí třetina přinesla další obrat. Ve 45. minutě vyrovnal Bernad, když využil situace, při níž nemohl plnohodnotně zasáhnout Machovský, neboť k němu doklouzal ležící Skalický. Sparťané protestovali, najíždějícího hostujícího útočníka ale podrazili sami.

V polovině 47. minuty nastoupil Groh místo Krošelje a skoro okamžitě čelil přesilovce Sparty. Nebezpeční však byli hosté: Musil zakončil v oslabení přečíslení dvou na jednoho s Pacovským, ale Machovský ukázal rychlou lapačku. Ze zcela stejné situace vzápětí neuspěl ani Šťastný.

Rozhodlo se v poslední tříminutovce. V čase 57:01 rozjásal hostující fanoušky dorážející Vondrka. Necelé dvě minuty před koncem to Pražané zkusili se šesti hráči v poli, čehož však využil Vondrka a rozhodl.

"V posledních zápasech jsme dostali až příliš mnoho gólů a s tím je pak obtížné vyhrávat. Měli jsme tam ještě šance k vyrovnání na 4:4, ale Mladá Boleslav odehrála ten závěr chytře, odvedli dobrou práci a zasloužili si své body," ocenil Krupp.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:5 (0:1, 3:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 25. Košťálek (Blain, Forman), 32. A. Kudrna (Říčka, P. Vrána), 34. Blain (Tomáš Dvořák) - 18. Vondrka (Skalický), 28. L. Pabiška (Dlapa), 45. Bernad (Klepiš, Skalický), 58. Vondrka (Skalický), 60. Vondrka (Klepiš). Rozhodčí: Šír, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 7910.

Sparta: Machovský - Blain, Tomáš Dvořák, Koštálek, Gregorc, T. Voráček, Delisle - Říčka, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Forman - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Pšenička, Smejkal, M. Beran - Rousek. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Mladá Boleslav: Krošelj (47. Groh) - Kotvan, Bernad, Pláněk, Jan Hanzlík, Kurka, Němeček, Dlapa - Vondrka, Klepiš, Skalický - M. Látal, P. Musil, Pacovský - D. Šťastný, T. Knotek, M. Procházka - P. Kousal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Uwe Krupp (Sparta): "Musím pogratulovat Miloslavovi (Hořavovi) ke třem bodům. V první třetině byli hráči obou týmů čerství, ve hře byla spousta energie, byl to dobrý hokej. Ale my jsme udělali chybu při bránění přesilovky soupeře. Ve druhé třetině jsme dali pár gólů, některé trochu kuriózní, což se nám často nestává. Dostali jsme tak šanci vrátit se do zápasu, ale bylo to pořád hodně těsné. A my jsme udělali příliš mnoho chyb."

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Přijeli jsme k nejlepšímu mužstvu extraligy. Myslím, že Sparta byla celý zápas lepší, my jsme vytěžili z minima maximum a zápas se nám podařilo vyhrát. Ale byla to spíš otázka štěstí než výkonu. Že bychom Spartu přehráli, to v žádném případě. Ale jsme rádi. Hráči do toho dali potřebné úsilí a byli odměněni třemi body."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články