Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vondrka: Nezbývalo nic jiného, než zabrat a vrátit sérii k nám

Mladá Boleslav - Nejlepším možným způsobem promítl svou víru v obrat v sérii předkola play-off do dění na ledě chomutovský útočník Michal Vondrka. Spoluhráče z pozice kapitána nabádal, aby nevěšeli přes domácí debakly 1:7 a 1:6 hlavy. Nyní za stavu 2:2 na zápasy se naopak bude snažit ukočírovat přehnaný optimismus.

"Přestože jsme inkasovali jako první a prohrávali, nezbláznili jsme se po obdrženém gólu a dokázali zápas otočit, za což jsem hrozně rád. Hráli jsme srdcem, dali jsme do toho všechno. Přesvědčoval jsem kluky, že tomu musí věřit, teď se o tom sami přesvědčili," řekl Vondrka.

"Bylo vidět, že jsme si věřili. A já z toho mám ohromnou radost," nezastíral Vondrka. "Ale kdo by chtěl končit po takhle vydařené sezoně? Celý ročník jsme hráli super a pak jsme si to zkazili těmi dvěma domácími výsledky. Nezbývalo nic jiného, než zabrat a vrátit sérii k nám," doplnil čtyřiatřicetiletý útočník. Navázal na dvě trefy ze čtvrtečního utkání číslo tři a postaral se o vítězný zásah. Gól vstřelil v oslabení a časomíra se zastavila ve chvíli, kdy do konce druhé třetiny zbývalo 0,1 vteřiny.

"Šlo o gól do šatny, což bylo důležité. Soupeře něco takového vždy trochu zaskočí," poznamenal Vondrka. Nepochyboval, že stihl skórovat včas. Ani sudí nezpochybňovali regulérnost jeho trefy. "I kluci říkali, že ještě nějaká ta vteřina uběhla, než se časomíra zastavila," řekl Vondrka. Při těsném vedení 2:1 byla ale před Piráty celá třetí třetina.

"Nastřelili jsme v ní dvě tyčky, já jel sám na bránu, měli jsme tam nějaké šance. Nechtěli jsme vyloženě bránit výsledek, protože to se nevyplácí. Hráli jsme na brejky, neproměnili jsme je, ale to už teď nevadí," vracel se k průběhu zápasu Vondrka. Za klíčový k dovršení obratu a tím i postupu do čtvrtfinále považuje přístup každého z hráčů.

"Abychom k utkání přistoupili zodpovědně. Právě to bude nejdůležitější - hrát, co si řekneme a v čem jsme dobří. Pak máme velikou šanci zvítězit," věří Vondrka. Výhodou Pirátů bude podle něj i řada zkušených hráčů v týmu. "Je nás v týmu pár s dost zkušenostmi z play-off. A o zkušenostech to je. Teď si ale musíme zase říct, abychom nelítali s hlavama v oblacích. Snad to zvládneme," uzavřel odhodlaně Vondrka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články