Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vondráček se nevšedním hattrickem zapsal do historie extraligy. Je to kuriozita, smál se

Netradičním hattrickem vstřeleným v oslabení pomohl útočník Tomáš Vondráček Karlovým Varům k vítězství na ledě Českých Budějovic 5:2. Kapitán Energie se stal prvním hráčem v historii extraligy, který dal v jediném zápase tři branky v početní výhodě soupeře. Vary vyhrály na kluzištích soupeřů teprve podruhé v sezoně a oplatily Motoru porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně.

Tomáš Vondráček se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Hlavně v tom oslabení nechceme dostat gól, když tam s Jakubem Flekem jdeme. Samozřejmě oba jsme rychlí, takže když je ta možnost, tak šlápneme dopředu. Jinak je ale pro nás hlavní to vždycky ubránit," uvedl Vondráček.

"Chtěli jsme vrátit Budějovicím porážku z domácího ledu. Jsme rádi, že se nám to povedlo a vezeme tři body domů. Je to naše druhá venkovní výhra, takže si jí strašně vážíme. Snad na tento výkon navážeme," přál si kapitán týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Karlovy Vary

Vondráček si nezvyklý úspěch připsal v rozmezí šesti minut třetí třetiny. "Asi je to kuriozita. Pro mě to navíc byl první hattrick. Bylo to tím, že Budějovice to trochu otevřely - dotahovaly, takže potřebovaly dát gól. Nějak to vyšlo, takže jsem tam najel a kluci mě našli. Jsem spokojený," řekl Vondráček, jenž se potřetí prosadil při power-play Jihočechů 51 sekund před koncem zápasu.

Třicetiletý útočník, jenž má aktuálně na kontě již dvanáct gólů, ocenil i pomoc brankáře Filipa Novotného a útočníka Jiřího Černocha, kteří se do sestavy Energie vrátili po zranění.

"Určitě to bylo strašně důležité. Jirka Černoch se vrátil po dlouhé době. Než se zranil, tak měl obrovskou formu. Dneska na něm bylo vidět, jak je strašně moc při chuti, a doufám, že mu to takhle půjde dál a pořád bude hrát s takovou chutí. Filip je samozřejmě jistota, jsme rádi, že se vrátil. Doufám, že bude zdravý," dodal Vondráček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články