Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vlasák po hattricku krotí euforii: Jedna vlaštovka jaro nedělá

Plzeň - Úžasně vstoupil do nové sezony veterán extraligové Plzně. Třemi góly a jednou asistencí rozdrtil litvínovskou obranu a byl hlavním strůjcem výhry 6:4. "Jedna vlaštovka ale jaro nedělá. Je to teprve začátek a já bych to nepřeceňoval. Důležité je pracovat poctivě, ničím jiným to není," krotil euforii sedmatřicetiletý trojnásobný mistr světa.

Tomáš Vlasák
zdroj: ISIFA/LN

"Už rozhodně nechci znovu opakovat, že jsem se odrazil ode dna. Nerad bych něco zakřikl," řekl plzeňský kapitán, jenž zastupoval zraněného hrajícího majitele klubu Martina Straku. "Martin je hrozně důležitý hráč. S ním na ledě jsme úplně jiný tým. Je ale důležité, že i při jeho absenci jsme dokázali proti Litvínovu uspět," uvedl Vlasák.

Zkušený forvard hrál po boku s talentovaným centrem Janem Kovářem, jenž je poslední dva roky členem reprezentačního týmu. "Kovy je výborný hráč a hlavně měl na rozdíl ode mě formu už v přípravných zápasech. Určitě mě nakopl a moje produktivita přišla v pravý čas," pochválil Vlasák nového spoluhráče v útočné formaci.

Vlasákovo střelecké probuzení odnesl především jeho někdejší spoluhráč - brankář Petr Franěk, jehož překonal dvakrát a přispěl k jeho vystřídání Pavlem Francouzem. "Někdy tam prostě spadne všechno. Fráňa (Franěk) mi po zápase říkal, proč jsem si zase vybral jeho," prozradil Vlasák s úsměvem.

"Dneska mi to tam jednoduše napadalo a vlastně bylo jedno, kdo je v bráně," uvedl k hattricku odchovanec pražské Slavie. "Někdy je to i štěstí a náhoda. Při prvním gólu měl Fráňa zakrytý výhled a já to trefil. Druhý gól jsem dal pohotovou dorážkou a třetí mi tam vlastně vyplaval na dorážku do prázdné brány," zrekapituloval svůj povedený večer Vlasák.

Více než hattrick ho však těšil zisk tří bodů. "Litvínov má strašně šikovné útočníky, rozhodně to nebyl lehký soupeř," uvedl Vlasák, jenž svoji extraligovou kariéru zahájil právě v černožlutých barvách Severočechů.

"Dostat v prvním kole doma čtyři góly je dost, i když jen jeden z nich jsme inkasovali při hře pět na pět. Každopádně máme hlavně co se týče defenzivy na čem pracovat," připustil hráč se zkušenostmi z NHL, finské, ruské, švédské i švýcarské nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články