Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vlach využil Eratovu hrubku a Liberec je ve výhodě. Nachytal mě, uznal Čiliak

Jedno špatné rozhodnutí a hrubka, která rozhodla o tom, že hokejisté Komety Brno jsou poprvé v posledních třech play-off v nekomfortní situaci. Prohráli totiž třetí duel semifinálové série extraligy a k tomu doma. S Libercem tedy ztrácí 1:2 na zápasy. Vítězství 2:1 zařídil ve 46. minutě bijec Bílých Tygrů Jaroslav Vlach, který využil zaváhání Martina Erata.

Brněnský brankář Marek Čiliak, před ním bek Jan Štencel
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Z výhody se stala pro Brňany pohroma. Uplynulo pět minut ze třetí části, domácí měli šanci dát klíčový gól, jenže... Elitní forvard Komety Erat nezvládl ve středním pásmu sebevědomou prohazovačku mezi dvěma libereckými útočníky, Vlach se z brejku nemýlil.

"Podle mě jsme si ho tam dobře najeli. Chtěl to asi prohazovat, ale trefil Dominika (Lakatoše). Ten mi puk dobře propíchnul, hodil mi ho do prostoru a pak už se mi to tam otevřelo," popisoval šťastný střelec, jehož jméno tým v kabině hlasitě vyvolával.

Z hrdiny viníkem. Třetí utkání čtvrtfinálové série s Hradcem Králové a Erat spěchá na branku Mountfieldu v brejku, vynutí si faul a klíčový duel rozhoduje z trestného střílení Peter Mueller. Nyní ve třetím střetnutí semifinále playmaker s více než 900 starty v NHL chybuje.

"Špatně jsme si tam najeli. Špeny to neměl moc komu dát a vznikla z toho taková situace. Další den to musíme napravit," podpořil Orsava spoluhráče.

Jan Štencel byl na ledě při obdržené brance a rychlý kontr už nestačil zachytit. Mluvil v podobném duchu jako Orsava. "Martin to měl hodně těžké, vystoupili proti němu, dokonce se mu sekl puk, bohužel to byla smůla. Musíme se z této situace poučit, hodit ji za hlavu, stalo se," hlásil brněnský bek.

Liberec už ve čtvrtfinále dělal Mladé Boleslavi při její přesilovce velké problémy. Bruslaři si nevěděli rady s aktivním přístupem Vlacha či Krenželoka a nedařilo se jim zakládání útoku. Proti Brnu se rychlý přístup Severočechů k protihráčům v oslabení vyplatil.

"Máme na to nějakou taktiku, kterou se snažíme dodržovat. Chceme být aktivní ve středním pásmu a jsme rádi, že jsme měli z toho nájezd," řekl Vlach.

Vlach měl v hlavě jen jednu myšlenku, střelu nad vyrážečku

Už dávno neplatí, že je to jen rváč a útočník na napadání a dobrou defenzivní práci. V letošním play-off přidal už třetí gól, ke dvěma ze série proti Mladé Boleslavi. A zkušeně, střelou nad vyrážečku Marka Čiliaka. "Dokonce se na místo, kam zakončoval, díval. Trochu jsem na to skočil. Chtěl jsem zakončení přečíst, ale nachytal mě," uznala brněnská opora v brankovišti, která jinak odchytala opět skvělé utkání.

"Byl jsem od začátku rozhodnutý, že dám puk na vyrážečku. Pak ještě Čiliak udělal trochu úkrok do strany a ukázal se mi tam prostor. Jsem rád, že jsem to tam trefil," přidal Vlach svůj pohled. Ještě v play-off prodloužil smlouvu s Libercem o tři roky s následnou opcí a důvěru severočeskému celku splácí. 

Bílí Tygři vedou 2:1 na zápasy a psychicky na tom mohou být lépe. "Je to dost velká výhoda, ale zítra je nový zápas. Musíme zabojovat o další vítězství. Máme čtyři útoky, dá se říct, že vyrovnané, což se nyní potvrdilo. Trenér to poskládal výborně," ocenil útočník Libor Hudáček.

Na druhé straně pro Kometu jde o nezvyklou situaci, kterou v předchozích dvou play-off nazažila. "Ale ne, vždyť je to hokej. Jdeme do dalšího zápasu vyhrát. Teď je to asi jedno, jestli je to nová situace, nebo ne. Musíme prostě vyhrát. To je všechno," mávl rukou slovenský gólman.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články