Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vlach dostal za nebezpečný faul na Zaťoviče trest na pět zápasů

Pět utkání bude hokejistům Liberce scházet Jaroslav Vlach. Důrazný útočník totiž dostal trest za faul na Martina Zaťoviče v úterním duelu s Kometou Brno. Soupeře zasáhl loktem do oblasti hlavy a krku, v zápase za to dostal trest ve hře a už v 5. minutě musel do kabin. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík mu s ohledem na fakt, že už byl v uplynulých dvou letech trestán, vyměřil přísnější postih. K nepodmíněnému zastavení činnosti navíc dostal pokutu ve výši deseti procent ze základní odměny.

Útočník Liberce Jaroslav Vlach v pěstním souboji
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Ujčík po zhlédnutí videozáznamu konstatoval, že Vlach z boku ve zranitelné pozici atakoval protihráče, kterého pravým loktem zasáhl primárně do oblasti hlavy a krku.

"Nikterak se nesoustředil na možnost ztížení rozehrávky, ale od počátku najetí na zákrok zřetelně postupoval se záměrem a úmyslem zasáhnout s plnou intenzitou Zaťoviče. Vlach měl výhradní odpovědnost za to, aby se svým zákrokem nedopustil bezohledného ohrožení zdraví protihráči a nezasáhl oblast jeho hlavy, což však v daném případě neučinil," konstatoval Ujčík.

Liberec vyhrál úterní dohrávku 17. kola extraligy nad Kometou 5:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články