Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vítkovická kauza má dohru. Rozhodčí Hribik dostal pokutu za chybu v posledním utkání série

Sudího Jana Hribika potrestala komise rozhodčích za hrubou chybu ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off extraligy v sérii mezi Vítkovicemi a Třincem. Zkušený arbitr, který se představí na letošním mistrovství světa na Slovensku, chybně vyloučil ve 48. minutě domácího Patrika Zdráhala. Oceláři v následné dvojnásobné přesilovce zvýšili na 4:2, definitivně zlomili odpor Ostravanů a postoupili do semifinále.

Jan Hribik
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Vzhledem k tomu, že se jedná o závažné pochybení s vlivem na konečný výsledek, byl rozhodčí Jan Hribik potrestán finanční sankcí ve výši odměny za utkání," tlumočil tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund rozhodnutí komise rozhodčích. Třinec nakonec zápas vyhrál 5:2, celou sérii 4:0 a postoupil do semifinále.

Výkon Hribika bezprostředně po utkání kritizoval šéf klubu Aleš Pavlík, který sudího osočil, že je zkorumpovaný a domácí tým poškodil úmyslně. Vítkovice za to od disciplinární komise dostaly pokutu v souhrnné výši 80 000 korun za poškození dobrého jména soutěže a porušení zákazu vstupu do kabiny rozhodčích.

"Po skončení utkání vstoupil do kabiny rozhodčích funkcionář domácího týmu pan Aleš Pavlík a kritizoval výkon rozhodčích. Obvinil hlavního rozhodčího Jana Hribika, že je zkorumpovaný, že se mu hlavní rozhodčí vysmívá a že úmyslně poškodil domácí tým. Celý tento výstup zakončil slovy: 'Ty hajzle'," uvedli sudí v oficiálním zápisu podle serveru hokej.cz. Pavlík se s odstupem za své chování omluvil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. čtvrtfinále play-off Vítkovice – Třinec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články