Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Vítkovice zmrazily O2 arenu, v nájezdech rozhodl Marosz

Třetího vítězství v řadě dosáhli v extralize hokejisté Vítkovic. Tentokrát se v 54. kole radovali na ledě pražské Sparty, kde triumfovali výsledkem 3:2 po samostatných nájezdech. V čase 58:54 nejprve vyrovnal Dominik Lakatoš a v dovednostní disciplíně byl jediným úspěšným střelcem Rostislav Marosz. Po dvou bodech shodně za gól a nahrávku zaznamenali domácí bek Maxim Matuškin a útočník Vladimír Sobotka, ale i hostující útočník Jan Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Vítkovice

V sestavě domácích nechyběli olympionici včetně v Pekingu nevyužitého náhradníka Tomáška, jenž prožil premiéru po návratu do týmu Pražanů z Chabarovsku, a to rovnou v první útočné formaci právě s reprezentanty Řepíkem a Sobotkou.

"Jsou to šikovní hráči. Dali jsme je k sobě, protože jsme nechtěli trhat ty ostatní pětky, které hrály celkem dobře. Kluci strávili teď nějaký čas v letadle, 'Tomas' nehrál hodně dlouho. Jsou vážně šikovní, ale nejezdilo jim to," zhodnotil vystoupení elitní formace pro dnešní zápas domácí kouč Josef Jandač. "Uvidíme, jak to bude dál, těch variant máme víc," dodal.

První velké šance přišly hned ve 3. minutě. Bernovský prověřil pozornost Hudáčka, na druhé straně si vedl stejně dobře Dolejš proti Řepíkovi. Na začátku 6. minuty se proti pravidlům provinil Kovář a sparťané trestali - "hříšníka" poslal přesně po polovině jeho trestu zpátky do hry Sobotka.

Další šanci nevyužil Řepík. Následovala opět početní výhoda sparťanů, v níž mohli zvýšit Sobotka a Tomášek, ale Dolejš byl proti. Hosté pak přežili bez úhony i třetí oslabení v úvodním dějství a když už byli v plné počtu, Fridrich zaměstnal Hudáčka.

Slovenský gólman si poradil i v úvodu druhé části proti Plášilovi, následně si zahráli přesilovku poprvé také Ostravané. Bernovský pálil ale jen do Hudáčka. V souboji gólmanů nicméně nijak nezaostával ani Dolejš, jenž se vytáhl v polovině základní hrací doby proti Chlapíkovi.

Ostravané hráli v krátké sledu za sebou dvě přesilovky, po nich se v početní převaze ocitla i Sparta, ale stavem pohnul až při plném počtu hráčů na ledě Hruška, který 46 sekund před vypršením druhé třetiny překonal bekhendem Hudáčka a vyrovnal.

Pražané si vzali vedení zpět ve 44. minutě díky Matuškinovi, jenž prostřelil Dolejše v přesilovce. Další šanci nevyužil aktivní Tomášek, který si u obou branek Pražanů připsal asistenci. S blížícím se závěrem přibývaly šance na straně hostů. V 58. minutě se ještě nepovedlo vyrovnat Dejovi, ale pak při hře bez gólmana poslal zápas do prodloužení Lakatoš.

Hosté si v čase 59:40 situaci zkomplikovali špatným střídáním, další z mnoha oslabení už ale přečkali bez úhony. Z devíti nájezdů pak uspěl jako jediný ve čtvrté sérii Marosz.

"Kluci se nesložili, hráli pořád stejný hokej šedesát minut a odměnou byl gól při hře šest na pět. Udělali jsme tam i spoustu chyb - včetně toho střídání - kluci to však odmakali, hráli dobře. V nájezdech nám pomohly vynikající výkon Dolejše a šikovnost Marosze," řekl hostující trenér Miloš Holaň.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branka a nahrávky: 7. Sobotka (Tomášek, Matuškin), 44. Matuškin (Sobotka, Tomášek) - 40. J. Hruška (Koch), 59. Lakatoš (J. Stehlík, J. Hruška), rozhodující sam. nájezd Marosz. Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Frodl, Bohuněk. Vyloučení: 3:7, navíc Moravčík - Flick oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 5932 (omezený počet).

Sparta: J. Hudáček - Němeček, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina - Řepík, Sobotka, Tomášek - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Pedan, L. Kovář, Koch, Plášil - Lindberg, Marosz, M. Kalus - Lakatoš, J. Hruška, Dej - Fridrich, Flick, R. Bondra - Lednický, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články