Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice zapomněly na derby a z Karlových Varů vezou vítězství

Karlovy Vary nedokázaly navázat na výhru proti Kometě (5:4) a s Vítkovicemi doma prohrály 2:3. Západočeši sice v zápase vedli po trefě Grígera a zásluhou Plutnara poté i srovnali na 2:2, ale vítkovický útočník Tybor zařídil vítězný gól osm minut před koncem. Ostravané se tak nadále drží v popředí elitní šestky, naopak Energie uzavírá desítku.

Hokejisté Karlových Varů v rozpravě s trenérem Martinem Pešoutem
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Po opatrné úvodní desetiminutovce udeřili jako první domácí, ve 12. minutě našel Flek u levé tyčky volného Grígera, který již neměl problém otevřít skóre utkání. Z vedení se však hráči Energie neradovali dlouho, o 33 vteřin později navlas podobnou akcí po nahrávce Lva srovnal stav zápasu Dej.

Na začátku druhé třetiny nejdříve nevyužil nabídnutou příležitost Stloukal, aby z následného protiútoku a pěkné kombinaci druhé formace Vítkovic otočil ve 22. minutě vývoj zápasu Roman. I domácí však dokázali rychle odpovědět. O dvacet vteřin později skončilo nahození Plutnara k překvapení všech za zády Bartošáka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Vítkovice

Následně si oba týmy vypracovaly několik šancí, brankáři Novotný a Bartošák však byli připravení. Větší tlak si přece jenom v závěrečných minutách druhé části vytvořili hosté, ale Černý ani Roman své příležitosti neproměnili.

Ve třetí třetině se na domácích zřejmě podepsala náročnost sobotního utkání proti Brnu. Silově hrající Vítkovice již Energii do větších šancí nepustily, i přesto, že domácí hosty výrazně přestříleli.

Rozhodující moment přišel v 52. minutě při Grígerově vyloučení. Dvě sekundy před jeho plánovaným návratem na led tečoval bombu Lva od modré čáry Tybor a rozhodl zápas. Domácím se vyrovnat nepodařilo ani v závěrečné power-play.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Gríger (Flek, M. Rohan), 23. Plutnar (Balán) - 13. Dej (Lev), 22. O. Roman (D. Květoň, Tybor), 52. Tybor (Lev, O. Roman). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 3675.

Karlovy Vary: Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák, Kozák, M. Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, Šidlík, Gregorc, T. Černý - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Balaž, Pytlík, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Počítali jsme s tím, že nás sobotní zápas stál hodně sil, ale řekli jsme si, že se na to nebudeme vymlouvat. Myslím, že do utkání jsme vstoupili velmi slušně. Hráči měli pohyb, byli jsme Vítkovicím vyrovnaným soupeřem. Vítkovice na nás vlítly, snažily se atakovat po celém hřišti, tlačit na nás, myslím, že mnohdy až hodně agresivně a na hranici faulu. My jsme se s tím ale dokázali nějakým způsobem srovnat. Zápas byl asi remízový. Kdyby po šedesáti minutách skončil nerozhodně, tak by to bylo asi nejspravedlivější. Hokej ale vždy spravedlivý není, což jsme dneska viděli. Vítkovice byly rozhodně šťastnější jednou přesilovkovou trefou, kterou jsme my nedokázali dát."

Jakub Petr (Vítkovice): "Zápas byl specifický v tom, že jsme ho brali z více pohledů. Věděli jsme o velmi dlouhé a povedené sérii hokejistů Energie v domácím prostředí. Byl jsem osobně svědkem včerejšího utkání s Kometou, které mě v domácím provedení velmi nadchlo. Jako trenér jsem na to samozřejmě musel reagovat. Počítali jsme s tím, že domácím musí dojít fyzické síly, protože jejich bruslivý výkon, který včera předváděli, mě jako trenéra totálně nadchnul. Bavil jsem se o tom i s trenérem Komety, který měl stejný názor. Moje hokejové srdce včera plesalo, ale samozřejmě jsem si vzal z toho ten bonus pro svůj tým. Z tohoto pohledu byl dnes klíčový konec druhé třetiny, kdy jsme pět až šest minut Vary tlačili. Už tam jsme měli zápas rozhodnout. Klobouk dolů před domácími, protože to přežili a ve třetí třetině to již bylo o tom, kdo vstřelí vítěznou branku. Oni měli přesilovku, my jsme měli přesilovku, kterou jsme využili po teči. Podobně jako jsme tady naposledy prohráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články