Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vítkovice vyrovnaly v poslední minutě, v nájezdech pak zápas rozhodly

Vítkovice otočily zápas s Mladou Boleslaví a vyhrály 3:2 po samostatných nájezdech. Ostravští hráči ve třetí třetině dvakrát vyrovnali góly Jakuba Lva a Šimona Stránského, který skóroval v 60. minutě při hře bez brankáře. Rozstřel rozhodl ve čtvrté sérii David Květoň.

David Květoň
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Domácí fanoušci vytáhli v úvodu zápasu transparent "Díky za vše, Viktore" pro bývalého kanonýra Ujčíka, který ozdobil šest let v ostravském klubu dvěma stříbry. Aktuální asistent trenéra Mladé Boleslavi ocenil gesto směrem ke kotli pomyslným smeknutím klobouku. Dlouho ale na obou stranách dominovaly obrany.

Vítkovice na konci první třetiny zahodily dvouminutovou výhodu dvou mužů v poli. Ačkoli se Středočeši před duelem krčili na dně v úspěšnosti ubráněných oslabení (72 procent), jejich trojice dobrým pohybem téměř k ničemu vážnějšímu soupeře nepustila. Domácí postrádali nápad a přesnější přihrávky.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Podobně si v prostřední části vedla i Mladá Boleslav, která promarnila 68 sekund hry pěti proti třem. Přesto hosté v závěru třetiny udeřili v další přesilové hře, když se po Žejdlově přihrávce prosadil osamocený Orsava, s pěti góly nejlepší střelec týmu.  

Ostravany branka probudila. Od prvního střídání třetí třetiny se usadili v pásmu hostů a za aktivitu byli rychle odměněni vyrovnávacím gólem: Hrbasovu střelu od modré dorazil na brankovišti Lev. Domácí ožili a v další šanci trefil Tybor tyč. Jejich tlak zastavil až útočným faulem Szturc a důrazný Klepiš dostal Boleslav podruhé do vedení.  

Vítkovice poté nezužitkovaly další početní výhodu a gólovou radost jim přinesla až herní situace šest na pět, když při power play nezkrotil gólman Maxwell Szturcem tečovanou Hrbasovu střelu a Stránský pohodlně doklepl puk do prázdné klece.  

V pětiminutovém prodloužení se oba brankáři několikrát zaskvěli a zápas vyvrcholil nájezdy. V těch se jako první prosadil Orsava, ale vzápětí uspěl domácí Lev a po něm i Květoň.

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 44. Lev (Hrbas, Dej), 60. Š. Stránský (Szturc, Hrbas), rozhodující sam. nájezd D. Květoň - 39. Orsava (Žejdl, Pacovský), 55. Klepiš (P. Musil, Němeček). Rozhodčí: Kubičík, Mrkva - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 7238.

Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Mladá Boleslav: Maxwell - Eminger, Jan Hanzlík, Němeček, Říha, Hrdinka, Stříteský - M. Procházka, P. Musil, Lenc - Valský, Klepiš, Urban - Orsava, Žejdl, M. Látal - Kousal, T. Knotek, Pacovský - Najman. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Jakub Petr (Vítkovice): "Měli jsme za sebou dlouhou cestu přes celou republiku z Chomutova, a i když jsme věřili, že jsme připraveni, prvních čtyřicet minut to byl od nás unavený výkon. Třetí třetina i prodloužení se už však hrály v plných obrátkách. V téhle části utkání ukázal tým charakter, což je pro mě nejpozitivnější. Byli jsme šťastnější."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Viděli jsme parádní utkání. Náš výkon byl taky dobrý, ale jsme zklamaní z toho konce, že si odvážíme jen jeden bod. Kluci tvrdě pracovali a zasloužili si víc. To je ale sport."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články