Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vítkovice vyhrály na Slavii díky trefě Poláka

Praha - Vítkovice překvapily v Praze a zvítězily nad Slavií 1:0. Připsaly si tak první výhru po sérii čtyř porážek. Úspěšnou premiéru na lavičce Ostravanů si odbyl slovenský trenér Peter Oremus. Jedinou branku vstřelil v 11. minutě v přesilovce obránce Roman Polák, gólman Filip Šindelář vychytal při svém druhém startu v sezoně první čisté konto.

Útočník Vítkovic Viktor Ujčík (vlevo) a obránce Roman Polák se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Domácí v Edenu, kde se hrál zápas výjimečně kvůli přípravám na finále Davisova poháru v O2 areně, vlétli na svého soupeře ve velkém stylu a hned od první minuty se tlačili před Šindeláře. Ten si však s pokusy Sobotky a Skokana bez problémů poradil. V páté minutě mohl otevřít skóre ve velké šanci Hertl, ale jeho střela z předbrankového prostoru nezamířila mezi tři tyče.

Vítkovičtí se poprvé osmělili v osmé minutě, když Ujčík z levého kruhu nepřekonal pozorného Furcha. Co se nepovedlo zkušenému střelci, dokázal v přesilovce obránce Polák, jenž velkým důrazem propasíroval puk za bezmocného slávistického gólmana. Domácí mohli za okamžik srovnat, ale Krenželok v šanci nemířil přesně. V 15. minutě byl blízko vyrovnání Hertl. Mladý slávista však po objetí branky nedokázal zasunout puk za Šindeláře. Stejný hráč v závěru třetiny ve stoprocentní šanci trefil jen beton hostujícího brankáře.

Vstup do druhé třetiny patřil opět domácím. Agilní Hertl po spolupráci se Skokanem si na Šindeláře nepřišel. V 26. minutě mohlo navýšit skóre v úniku duo Klimek a Huna, ale prvně jmenovaný nepropasíroval puk na zcela volného slovenského útočníka. V půlce utkání zamkli domácí při přesilovce svého soupeře v jeho obranném pásmu. Šindelář však ustál všechny nebezpečné střely Pražanů.

Ve 33. minutě dostali domácí příležitost další početní výhody, jejich střelecké pokusy však létaly pouze kolem branky hostujícího týmu. V závěru druhé třetiny mohl přidat druhou branku hostí Ujčík, ale ani z dorážky nedokázal překonat připraveného Furcha.

Vítkovičtí do třetího dějství vstoupili aktivněji a dlouho nepouštěli domácí do žádných větších šancí. Do té první se v závěrečné třetině dostal paradoxně v oslabení Sklenář, svůj únik však nezakončil gólovou radostí. V 48. minutě mohl srovnat v obrovské šanci Sobotka, kterého našel před brankou Kadlec, slávistický centr však v koncovce selhal. O pár minut později se otřelo prudké nahození jednoho z domácích pouze o horní tyč vítkovické branky. Domácí se i v závěru marně snažili o vyrovnání. Šindelář všechny nebezpečné pokusy pochytal.

HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 11. R. Polák (Ujčík). Rozhodčí: Kalivoda, Šindler - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 3:4 Využití: 0:1. Diváci: 3287.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Šulc - Hertl, Alinč, Tomica - Skokan, Sobotka, Krenželok - Sklenář, V. Růžička ml., P. Jelínek - Stránský, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Vítkovice: Šindelář - R. Polák, Barinka, Rehák, Sloboda, Kuba, Voráček, L. Kovář - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, Strapáč, R. Hruška - Szturc, Kolouch, Šedivý. Trenéři: Oremus a Svozil.

Josef Beránek (Slavia): "Každý zápas se hraje na góly a ty nám tam dnes bohužel nepadly. Soupeř v podstatě celé utkání ubránil a my se nedokázali prosadit."

Peter Oremus (Vítkovice): "Vítězství s tak kvalitním soupeřem, jakým je Slavia, to opravdu potěší. Chlapci to vybojovali od brankáře do posledního útočníka. Pro nás to jsou nesmírně důležité body do tabulky a je jen doufám, že na to navážeme i v dalších utkáních."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy