Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice vstaly z mrtvých. Kometa předvedla další zkrat a nakonec má jen bod

Brňané podobně jako v předchozím kole proti Spartě neudrželi ani proti Vítkovicím třígólové vedení a v Ostravě vytěžili jen bod za porážku 3:4 po samostatných nájezdech. Kometa přitom vedla v 18. kole extraligy po dvou třetinách 3:0, ale domácí si nechali obrat na závěr. Po trefách Zdráhala, Šimona Stránského a Bukartse se prodlužovalo, posledně jmenovaný pak rozhodl v samostatných nájezdech.

Utkání Vítkovice – Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Tím jedním gólem, nevím proč, možná pod vlivem těch předchozích dvou zápasů, jsme najednou hráli špatně. Ztráceli jsme kotouč a neměli jsme obsazený předbrankový prostor. Z toho pak dali domácí tři góly. Dohrávali jsme to v nervozitě. Nedokázali jsme udržet naši hru po celých šedesát minut, pro nás je to ztráta a hráči jsou taky zklamaní," řekl Petr Fiala, trenér Komety.

"Dvě třetiny jsme tahali za kratší konec. Kvalita Komety je obrovská a ukázalo se to obzvláště v přesilovkách. Pro nás jsou to tři cenné body a obrovské povzbuzení do dalších zápasů. Ukázalo se už poněkolikáté, že náš tým má charakter a bojuje do poslední minuty," těšilo domácího asistenta trenéra Pavla Trnku.

Vítkovice na Kometu vyrukovaly i s novou lotyšskou posilou Razgalsem, kterého kouč Jakub Petr zařadil do čtvrtého útoku. Lépe ale začali hosté, kteří v Ostravě tradičně těží z efektivních přesilovek. I tentokrát Jihomoravané využili hned první početní výhodu. Trškovo vyloučení už za 17 sekund potrestal Plekanec, který napřáhl z vrcholu pravého kruhu a pravděpodobně i vinou zakrytého výhledu brankáře Svobody jeho rána zaplula do horního růžku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Brno

Mnoho gólových šancí ale oboustranně nebylo. Vítkovičtí se přes brněnskou obranu před Vejmelku dostávali zřídka. A když už se to po individuálním průniku povedlo Werbikovi, před Vejmelkou mu rána sjela po čepeli a vystřelil vedle.

Kometa přece jen byla silnější na puku a měla mírně navrch. Rozdílové momenty však nadále přicházely výhradně v přesilových hrách. Druhá hra pět na čtyři, druhý gól: v čase 22:36 hosté ukázkovou kombinaci mezi Holíkem a Svačinou zakončili Zaťovičem, který do odkryté branky i z těžkého úhlu snadno zavěsil.

Bez trestu nezůstalo ani třetí vítkovické vyloučení: Pyrochta v 32. minutě dělovkou bez přípravy od modré čáry trefil přesně pravý horní roh Svobodovy brány. Domácí Trška vzápětí orazítkoval tyčku, ale jinak si Vítkovice příliš brankových situací nevytvořily. Teprve s koncem druhé části skóroval nahozením od mantinelu Baláž, ale rozhodčí po poradě s kolegou u videa branku neuznal, protože padla už po čase.

Přesto nastal nečekaný zvrat v třetím dějství. Zdráhal ve 44. minutě zblízka doklepl do prázdné branky a za minutu nato přihrál na druhý gól ideálně Stránskému. Zdráhal pak vypracoval i vyrovnávací gól, když v 53. minutě se do jeho přihrávky zpoza brány nechytatelně opřel Bukarts.

Brno ještě v závěru řádné doby mohlo v přesilovce rozhodnout, ale Svoboda dorážku zblízka zlikvidoval. Prodloužení okořenila rvačka Plekance se Šidlíkem. Jediný nájezd z deseti pak proměnil vítkovický Bukarts.

"Zápas máme naprosto pod kontrolou, soupeř vůbec nevěděl, co hrát. A my dostaneme první gól a začneme hrát úplně něco jiného a úplně se rozklepeme jako pětiletí kluci. Nechápu to," zlobil se hostující útočník Martin Zaťovič po utkání.

18. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:2, 3:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 44. P. Zdráhal (Dej, Trška), 45. Š. Stránský (P. Zdráhal), 53. Roberts Bukarts (P. Zdráhal), rozhodující sam. nájezd Robert Bukarts - 9. Plekanec (Pyrochta, J. Hruška), 23. Zaťovič (Svačina, P. Holík), 32. Pyrochta (Plekanec, J. Hruška). Rozhodčí: Bejček, Stano (SR) - Hynek, D. Klouček. Vyloučení: 7:4, navíc Šidlík 10 - Plekanec oba 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 4923.

Vítkovice: Svoboda - Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, Trška, Bodák - Roberts Bukarts, O. Roman, Schleiss - Lakatoš, Š. Stránský, P. Zdráhal - Dej, Baláž, Mallet - Razgals, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Svozil, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Svačina, Plekanec, Plášek - Orsava, Lev, J. Hruška - Jenyš, Kusko, Dočekal. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články