Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice v souboji o druhé místo hostí Liberec, Pardubice čekají v důležitém zápase Vary

Atraktivní bitvu třetích Vítkovic s druhým Libercem nabídne páteční program pěti zápasů 38. kola extraligy. Ostravané ztrácejí na soupeře jen dva body, mají však o tři předehrané zápasy na kontě víc. Plzeň se pokusí připojit pátou výhru za sebou v duelu proti Litvínovu, jehož konkurenti v boji o desítku Zlín a Olomouc se utkají na ledě Beranů.

Vítkovice natáhly šňůru vítězných zápasů v domácím prostředí už na osm, třebaže herně jim úterní duel proti Olomouci přes výhru 7:6 po nájezdech moc nevyšel.

"I přes to všechno, co se v utkání s Olomoucí seběhlo, jsme si po důkladné analýze dokázali vytáhnout pozitivní věci a na to bychom rádi i proti Liberci navázali. Ale stojíme proti jednomu z nejlepších extraligových týmů, nejkomplexnějších, proti jednomu z nejvážnějších kandidátů na titul," zdůraznil trenér Jakub Petr.

Liberec, který čelil v předchozích kolech Brnu a Třinci, si připsal osm výher za posledních deset zápasů. Další těžké zkoušky jsou před ním - po Ostravě se představí na ledě Sparty a doma s Plzní.

"Je super, že vyhráváme. Myslím, že celkově hrajeme krásný hokej. Držíme se nahoře v tabulce a děláme našim fanouškům radost," prohlásil brankář Roman Will.

Bílí Tygři nadále dorážejí na první Třinec. "Není to však to nejdůležitější. Sezona se bude rozhodovat až později," zdůraznil útočník Tomáš Filippi.

Plzeňští táhnou osmizápasovou bodovou šňůru, z toho sedmkrát zvítězili. A proti Litvínovu touží úspěšnou sérii prodloužit.

"Chceme hrát náš styl. Nekoukat na soupeře, ale hlavně na nás. To znamená cpát všechno do brány a trochu si pomoci přesilovkami. Minule jsme to zvládli dobře a já doufám, že to ubojujeme i příště," řekl útočník Petr Kodýtek.

Litvínov se potýká s koncovkou, ale poslední dvě venkovní vystoupení naznačila zlepšení. Verva uspěla v Brně a v Liberci a vstřelila celkem osm branek. V neděli pak ale dala jediný gól Spartě.

"Je to bída. Musíme to víc cpát do brány. Celkově je tam málo střelby, ať od modré nebo z dobrých pozic. Chceme to dohrát do tutovek, to se nám nedaří. Musíme hru víc zjednodušit," nabádal zkušený útočník Lukáš Kašpar.

Zlín má za sebou tři vítězná utkání a před sebou tři moravské bitvy. Ta první s Olomoucí je přímým soubojem o první desítku, zaručující vyřazovací boje.

"Jsme na vítězné vlně a chceme v tom pokračovat," uvedl trenér Robert Svoboda. Jeho tým v první čtvrtině porazil Hanáky 4:0.

"Nebylo to tak jednoznačné, jak napovídá výsledek. V úterý hrála Olomouc předehrávku ve Vítkovicích, dala šest gólů a přesto prohrála, takže góly dávat umí," dodal Svoboda. Zlín má po dlouhé době prázdnou marodku.

Olomoučtí Kohouti z posledních sedmi kol pouze jednou vyhráli a v uplynulých pěti zápasech dostali 23 branek.

"Dostáváme spoustu gólů, přitom v takové fázi sezony bychom se měli zaměřit spíše na obranu a ne hrát takový hokej nahoru a dolů," nabádal útočník Petr Kolouch.

V dresu Mladé Boleslavi proti Hradci Králové by si mohl odbýt debut útočník Radim Zohorna, který přišel výměnou z Brna za Orsavu.

"Je to mladý hráč s velkým potenciálem. Jsme rádi, že se nám povedlo přivést nový element a oživení do týmu," řekl sportovní ředitel klubu Radim Vrbata.

"Zápasy s Boleslaví jsou vždycky nahoru dolů. Uvidíme, s jakou taktikou přijdou trenéři, my se ji budeme snažit dodržovat co nejlépe. Boleslavi možná trošku ulítl začátek, ale teď už se do toho dostali. Mají nabitý kádr a stoupají tabulkou, tak doufám, že se nám podaří je přibrzdit," uvedl hradecký útočník Daniel Rákos.

Pardubice mohou díky přímému souboji s Karlovými Vary snížit velké manko na jeden z týmů, s nimiž by se mohly potkat v play-out. Hned v sobotu pak Dynamo vyjede na led znovu k derby v Hradci Králové.

"Za mého působení nás čeká poprvé dvojutkání pátek, sobota. Sám jsem zvědavý, jak to zvládneme po fyzické i výsledkové stránce. Všichni víme a uvědomujeme si, že utkání s Karlovými Vary nám udá náš směr, na který se poctivě připravujeme. Byl bych velice rád, abychom navázali na nedělní vítězství a získali tři body," uvedl kouč Ladislav Lubina.

Hokejisté Energie, jejichž série porážek se protáhla už na osm zápasů, stále čekají na první vítěznou radost v novém roce.

"Nesmíme věšet hlavy a musíme začít vyhrávat. Kluci jsou tady dost dlouho na to, aby chápali, o co se hraje," prohlásil bek Vladimír Sičák.

Situací Pardubic se zabýval i aktuální díl Hokej fokus podcastu:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články