Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vítkovice v prodloužení uťaly sérii Olomouce

Olomouc - Osmé vítězství v řadě se již olomouckým hokejistům do skvělé série nepodařilo přidat. Mora v derby s Vítkovicemi dvakrát vedla, hosté ale v závěru srovnali a zkraje prodloužení vybojovali dva body zásluhou gólu Kováře.

Utkání Olomouc - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc byla v úvodu aktivnější a Kantora prověřil bek Ondrušek. Mora následně odolala při Kucarczykově trestu a v páté minutě se radovala z vedení. Vítkovického gólmana, který měl zakrytý výhled, prostřelil od modré čáry mezi betony Vyrůbalík. Domácí byli při chuti. Nevyužili sice přesilovku, ale pak pálil nebezpečně Valenta a další šanci měl Mikúš. Vítkovice se na konci úvodní části ubránily v dalším oslabení.

Ve druhé třetině se dlouho hrálo bez šancí, až v polovině duelu se ocitl v dobré pozici domácí Eberle, ale minul. Potom chyboval v přesilovce Štencel a Vodný po Řípově nahrávce mohl zvýšit, ale přestřelil. V 39. minutě se radovali hosté, když kombinaci Zdráhala s Burgrem zakončil Balán.

V úvodu třetí třetiny musel Konrád krýt pokusy Štencla a Zdráhala. Olomouc byla nebezpečná i při další přesilovce Vítkovic, když se do koncovky prosadil odvážně Laš. Konrád musel zasahovat proti Strapáčovi a Oleszovi. V 48. minutě domácím pomohla po Balánově pokusu tyč, nebezpečně pálil i Vandas.

V 57. minutě při Szturcově vyloučení vrátil Olomouci vedení Knotek po kombinaci beků Skrbka a Vyrůbalíka. Za 49 vteřin ale při Valentově vyloučení vyrovnal Olesz, který získal puk na levém kruhu a prostřelil Konráda. V nastavení rozhodl střelou od modré čáry Kovář.

HC Olomouc - HC Vítkovice Steel 2:3 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Vyrůbalík (Kafka), 57. J. Knotek (Skrbek, Vyrůbalík) - 38. Balán (Burger, P. Zdráhal), 58. Olesz, 62. L. Kovář (P. Zdráhal). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Bryška, Polonyi. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4829.

Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Kafka, J. Knotek, Laš - Holec, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.
Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Štencel, L. Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - J. Káňa, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Jan Tomajko (Olomouc): "Dvě třetiny jsme odehráli dobře a v pohybu. Ve třetí jsme začali ztrácet kotouče, hlavně na útočné modré čáře. V této pasáži jsme se neudrželi na puku. Tam se to otočilo, protože Vítkovice mají výborný přechod do brejku. Šli jsme sice v závěru do vedení, ale neudrželi jsme to a v prodloužení bohužel jedna střela prošla. Je to škoda."
Jakub Petr (Vítkovice): "V první polovině hrála Olomouc aktivně, byla parádně organizovaná. Předváděla u nás málo vídaný forčeking, nám to i na těžkém ledě dělalo problémy. Věděli jsme, že to Olomouc bude hrát, ale nedokázali jsme vyhrávat souboje. Na tom je každý systém postavený. Od poloviny duelu jsme se s tím už vyrovnali a pak jsme začali do utkání více promlouvat. Ve třetí třetině jsme se do toho dostali hned zkraje a nakonec jsme dokázali vybojovat dva body. Moc si toho vážíme. Trochu nám chybí herní rytmus, pořád se hraje málo zápasů. Tím ale nechci omlouvat náš výkon. Dneska jsme byli šťastnějším mužstvem." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články