Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice v nejdelším utkání sezony přemohly Kometu

Ostrava – Brňané letos ani napotřetí nedokázali porazit Vítkovice, přestože Severomoravané horko těžko bojují ve spodních patrech tabulky. Kometa po druhé třetině prohrávala 0:2, když se v přesilovce z dorážky trefil Roman a druhý gól přidal o šest minut později Štencel. Brno se však vzchopilo díky Vondráčkovi v úvodu třetí třetiny, útočník dvěma brankami srovnal na 2:2. Jenže po sérii devíti nájezdů nakonec o svém vítězství přece jen rozhodly Vítkovice zásluhou Olesze.

Vítkovická radost
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice se aktuální formy Komety nezalekly a vicemistra v prvním dějství zahnaly do kouta. Pověstná brněnská defenzíva ve středním pásmu tentokrát tak úplně neúčinkovala. Domácí jí dokázali prostupovat výborným bruslením a nekomplikovanou kombinací, ale vzdor převaze počítali jen spálené příležitosti.

Kucsera mohl aktivní nástup přetavit gólem ve třetí minutě, ovšem Čiliak se přetlačit nenechal. Hosté pak v oslabení zahrozili behkendovým pokusem Buriana, ale v závěru první části musel pohotové zákroky znovu vytasit Čiliak a zhatil dvě gólové možnosti Húževky i Hunův pokus o blafák.

Vítkovice se bídnou koncovkou nenechaly odradit a v aktivitě vytrvaly i v druhé části. Po přečíslení dva na jednoho už jejich střídačka málem zvedala ruce, ale Vandasovi dorážku do prázdné branky překazil faulem Kempný. Ten v přesilovce potrestal Roman, který dorazil Malcovu ránu.

S vedoucí brankou jakoby polevila vítkovická ostražitost v obraně a hosté toho málem dvakrát využili. Hruškovi však ve vyložené šanci přeskočil kotouč čepel před střelou do prázdné brány a Němec Dolejše nepřekonal ve 28. minutě ani ze sólového nájezdu. Vítkovický junior Štencel naopak v 31. minutě zachoval před Čiliakem chladnou hlavu a mazáckou kličkou podruhé zasunul puk za Čiliaka.

Od kontaktního gólu do šatny sice domácí ve 40. minutě uchránil proti Tonovi Dolejš, ale stačily čtyři minuty třetí třetiny a dvougólová ztráta Komety byla vymazána. Hosty nastartovala Zíbova chyba v přesilovce, Vondráček po úniku s Dočekalem snížil a ve 44. minutě ze závaru před Dolejšem přesnou dorážkou i srovnal. Vondráček mohl čistým hattrickem devět minut před koncem řádné doby srazit domácí na kolena, ale jeho plíživý pokus po ledě Dolejš vykopl.

Pro domácí se nakonec vše mohlo v dobré obrátit, ale v posledních 99 sekundách normálního času úplně promarnily přesilovku pět na tři, v níž až na Burgerův pokus Čiliak nemusel zasahovat. Nájezdy se tahaly až do deváté série, ve které za stavu 1:1 bekhendovou kličkou rozhodl Olesz.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Roman (Malec), 31. Štencel (Kolouch, Kucsera), rozhodující nájezd Olesz - 42. Vondráček (Dočekal, Dlapa), 44. Vondráček. Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4441.

Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Klok, Kovář, Stehlík, Zíb, Malec, Štencel, Hrbas - T. Svoboda, Burger, Olesz - Vandas, Húževka, Szturc - Huna, Roman, Svačina - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Za prvních pětatřicet minut jsme měli mít vyšší náskok než 2:0. Potom jsme se nechali trochu strhnout lidmi a začali jsme hrát nahoru dolů, což jsme před utkáním nechtěli. Kometa se psychicky zvedla dvěma góly v třetí třetině, které jsme jí ale nabídli svými chybami. Jeden gól v naší přesilovce, pak jsme ztratili puk ve vlastním pásmu a najednou byla panika. Naštěstí jsme získali dva body po nájezdech."
Karel Beran (Brno): "I když jsme prohráli, chtěl bych klukům poděkovat, jak se vrátili do zápasu ze stavu 0:2. V první třetině nás Vítkovice přehrávaly ve středním pásmu, kde jsme udělali nějaké chyby. Vítkovice si vytvořily brejkové situace, ve druhé části daly dva góly. Ten zápas se ale pak lámal pět minut před koncem, kdy jsme dostali domácí pod tlak a mohli jsme ještě skóre otočit. Ale nedali jsme už bohužel třetí gól. Ale i za bod jsme rádi." 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články