Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vítkovice trápily Vary, Energii zajistil výhru až v prodloužení Kohout

Karlovy Vary v minulém kole po vítězné šňůře tvrdě narazily v Boleslavi a s Vítkovicemi chtěly nastartovat další úspěšnou sérii. Měly převahu, jenže téměř polovinu zápasu prohrávaly. Pak ale za Energii vyrovnal Hladonik a zápas rozřešilo až prodloužení. V něm rozhodl o výhře domácích 2:1 ve třetí minutě Kohout.

K. Vary - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Už od rozbruslení bylo na našich hráčích vidět velké odhodlání, že ten zápas chtějí po minulém debaklu zvládnout. Další rána přišla, když jsme asi z druhé střely dostali branku. Pořád jsme však hráče nabádali, aby se drželi našeho herního plánu, že mají na to, aby zápas otočili. Byli jsme za to odměněni. Myslím, že potom jsme byli aktivnější a těch šancí jsme si vypracovali víc. Věděli jsme, že Vítkovice teď hrají ve velké pohodě, mají dobré výsledky a dokázaly porazit silné týmy, o to bylo vše těžší. Jsme rádi za dva body," pochvaloval si asistent domácího kouče Tomáš Mariška.

Po opatrném úvodu vyslal první nebezpečnou střelu vítkovický Dej. Ve čtvrté minutě při vyloučení Poláška nesehráli Karlovarští přesilovku vůbec špatně, ale bez brankového efektu, když největší příležitost si vytvořil Černoch. Nedokázal však protlačit puk za Svobodova záda.

V sedmé minutě se naopak ke slovu dostali hosté, když se po chybné rozehrávce Skuhravého ve středním pásmu dostal k puku Marosz a střelou zápěstím otevřel skóre.

Po zbytek úvodního dějství hráči Energie marně dobývali vítkovickou branku, ale její strážce Svoboda byl při všech jejich střeleckých pokusech připraven.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice

Ve druhé třetině upadla předváděná hra obou týmů do podprůměru a byla plná nepřesností z obou stran.

V první desetiminutovce prostředního dějství předvedl nejzajímavější akci domácí Kaše, který si nabruslil až před vítkovického gólmana, který mu dokončení bekhendové kličky zmařil jen za cenu podražení.

Západočeši se dočkali vyrovnání ve 33. minutě po skryté střele Hladonika ze středu pravého kruhu.

"Jeli jsme tam dva na jednoho s Flíčkem (Jakub Flek), on si křiknul, já jsem to na něj chtěl dát, ale ten vítkovický bek to dobře vykleknul, puk se ke mně odrazil, tak jsem do toho jenom plácnul. Vůbec jsem nemířil a jsem rád, že to tam padlo," popsal Jan Hladonik.

Třetí dvacetiminutovku začali hráči Energie tlakem v pásmu soupeře, ale jejich střely úspěšně blokovali obránci a co prošlo, zlikvidoval bezchybný Svoboda.

Otočit vývoj zápasu mohl v 50. minutě Vondráček, který ujel ve vlastním oslabení, ale ani on nedokázal překonat vítkovického gólmana.

Velkou příležitost vstřelit rozhodující branku dostali domácí poté, kdy byli mezi 57. a 58. minutou postupně vyloučeni Werbik a Dej na 2+2 minuty. Karlovarští si vypracovali obrovský tlak, ale branku vstřelit nedokázali.

Paradoxně to mohli být Severomoravané, kdo se ještě v základní hrací době mohl radovat ze tří bodů. Poté, co potrestaný Werbik naskočil z trestné lavice, ujížděl v oslabení zcela osamocený na Novotného, ten mu však jeho pokus o kličku zneškodnil vypíchnutím puku holí.

O osudu zápasu se nakonec rozhodlo až v prodloužení v 63. minutě, kdy Kohout zužitkoval ideální přihrávku Pulpána.

"Čekali jsme hodně těžké utkání už jenom z toho důvodu, že velmi kvalitní soupeř utrpěl před dnešním zápasem debakl. Věděli jsme, že bude mít enormní snahu to utkání napravit, a tak to i bylo. Vedli jsme, zápas byl vyrovnaný, soupeře jsme do nějakých větších šancí nepouštěli, kromě šancí v přesilovkách. Od stavu 1:1 to byl z naší strany takový koncentrovaný výkon, abychom tady nějaké body udělali. Prodloužení už bylo hektické, byly tam samostatné nájezdy z obou dvou stran a nakonec jsme propadli a soupeř rozhodl. Myslím, že zaslouženě zvítězil, my jsme rádi za bod," prohlásil asistent hostujícího kouče Darek Stránský.

Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice 2:1 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Hladonik (D. Kaše, Flek), 63. Kohout (Pulpán, Hladonik) - 7. Marosz (Dej). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Bryška, Axman. Vyloučení: 4:7. Bez využití.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, Weinhold - Flek, D. Kaše, Hladonik - Lauko, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, R. Černý, P. Trška, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Šišovský, Marosz, Dej - Mallet, J. Mikyska, Dočekal - Bernovský, Werbik, Lednický. Trenér: Trličík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články