Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Vítkovice šlapou dál. Kometě nadělily šest gólů a už se dotáhly na top čtyřku

Na Kometu umí, což opět prokázali. Vítkovičtí hokejisté zdolali Brno i potřetí v sezoně a v tabulce se bodově dotáhli na čtvrtou Plzeň. Hosté zvítězili 6:3, přičemž se dvakrát v předehrávce 41. kola extraligy prosadil Lukáš Krenželok, který byl kapitánem za absentujícího Romana Poláka. Kometa neuspěla v domácím prostředí po sérii pěti výher.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno – Vítkovice

Brno začalo snahou o nápor, ale ve třetí minutě ho zmrazila chyba Kučeříka, který ve vlastním obranném pásmu "namazal" do ideální pozice Chlánovi, ten nedal Tomkovi šanci a otevřel skóre.

Hosté se po zisku vedení semkli ještě více do obranného bloku a vytvořili před Stezkou téměř neprostupnou bariéru. Nepřekonal ji v přesilovce ani Mueller ani Střondala, a tak vyrovnání přišlo až po ofenzivním nájezdu obránce Tanseyho.

Hokej s důrazem na obranu se hrál i v dalším průběhu. Hodně se bojovalo o střední pásmo, šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Až se z nenápadné akce po pravém křídle procpal před Tomka Marosz a přesnou trefou do horního růžku znovu překlopil vedení na stranu Vítkovic.

Odpověď Brna dlouho nepřicházela, naopak hostující tým lépe bruslil a vytvářel si územní převahu s šancí Kováře na zvýšení náskoku. Kometě nepomohla ani přesilovka, opět dobře ubráněná vítkovickou čtveřicí.

Před koncem třetiny si vybral smolný okamžik brněnský gólman Tomek, když mu puk propadl za záda a došoural se za čáru. Platnost gólu potvrdilo video. Brněnské chmury ale částečně smazal Mueller, který se 21. gólem sezony osamostatnil v čele střelecké tabulky i kanadského bodování extraligy.

Kometa srovnala gólový krok hned na začátku třetího dějství, Rákosův pas z rohu kluziště protlačil zblízka za Stezkova záda Vincour.

Domácí hokejisty srovnání nakoplo, poprvé v zápase získali územní převahu, ale jen na chvíli. Vítkovická defenziva byla i nadále pevná a ofenziva produktivnější, Krenželok zblízka podruhé překonal Tomka. Definitivně pak chybující Kometu dorazil po brejku Flick a zajistil Vítkovicím třetí vítězství ze čtyř posledních venkovních zápasů, které gólem do prázdné branky ještě zpečetil Hruška.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:6 (1:1, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 18. Tansey (Šik, Střondala), 40. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 42. Vincour (Rákos, R. Pavlík) - 3. Chlán, 27. Marosz (Solovjov, Lindberg), 39. Krenželok (Koch), 52. Krenželok (Lakatoš, Marosz), 53. Flick (Lednický, Kalus), 59. J. Hruška (Stezka). Rozhodčí: Šindel, Stano - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1000.

Sestavy:

Brno: M. Tomek - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Tansey, Gulaši, Roth - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Střondala, Šik - Vincour, Rákos, R. Pavlík - Ostřížek, F. Dvořák, Dočekal. Trenéři: Kalous a Zábranský.

Vítkovice: Stezka - J. Stehlík, Solovjov, Plášil, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Fridrich, Lindberg, Marosz - M. Kalus, Flick, Lednický - Bernovský, Chlán, Dej. Trenér: Holaň.

Jiří Kalous (Brno): "My jsme dnes od začátku tahali za kratší konec, v podstatě od začátku jsme dotahovali. Vítkovice hrály výborně svůj urputný hokej, měly velmi dobře organizovanou obranu a když už jsme se do šance dostali, tak nám v cestě stál výborně chytající Stezka. To byla velká překážka, přes kterou jsme nepřešli. Vítkovice dnes zaslouženě vyhrály."

Miloš Holaň (Vítkovice): "Věděli jsme, že nás tady čeká velmi těžký soupeř, jeli jsme sem s respektem. Je to pro nás velice cenné vítězství na jejich domácí půdě. Dlouho jsme drželi rovnovážný stav, pak jsme odskočili na 3:1. Neměli jsme akorát dobré konce třetin a začátek třetí. Cením si celého týmu, že jsme ubránili brněnské přesilovky. Hráli jsme velice dobře celé utkání a jsem přesvědčen, že jsme si tři body zasloužili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články