Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vítkovice si poradily s Boleslaví a prokazují skvělou formu

Ostrava - Devátou domácí výhru z posledních jedenácti utkání si připsali vítkovičtí hokejisté. Severomoravané tak v uplynulých patnácti zápasech zaznamenávají druhou nejlepší formu ze všech týmů v lize a upevňují si díky tomu pozici v předkole play-off. Naopak Mladá Boleslav čím dál více ztrácí na desáté místo a stále více to v případě Středočechů vypadá na boj v play-out.

Utkání Vítkovice - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

V důležitém souboji o desítku Vítkovicím vyšel úvod a konec první části, což v konečném účtování sehrálo rozhodující roli. Nejúdernější domácí formace o sobě dala vědět už při prvním střídání: Bárta si nepohlídal Hunu, který si najel mezi kruhy a už po 87 sekundách bez přípravy uklidil za Růžičkova záda pobídku Svačiny.

Vítkovice se však ani euforickým startem nedaly strhnout a bylo vidět, že za těchto okolností má jejich hlavní zbraní být bedlivá defenzíva. Vyrovnaný průběh první části si Středočeši opět pokazili v závěru: Hlinka puk sehrál do druhé vlny juniorskému reprezentantovi Klokovi, který příklepem z voleje prostřelil Růžičku podruhé.

Hosté v úvodu druhé části postrašili Dolejše akcí Bárty, ale pak byli deset minut pod intenzivním tlakem soupeře. Vítkovice měly výrazně více ze hry a třetí gól se vznášel v éteru. Největší příležitost prováhal ve 28. minutě Kucsera, který z brankoviště sklepl puk jen do boční tyčky.

Středočechům dal vydechnout faulující Štencel. Hosté se v přesilovce usadili před Dolejšem a Slovinec Robar je dokonce střelou ze střední vzdálenosti vrátil do hry kontaktním gólem.

Ale domácí opláceli stejnou mincí. Příkladná herní kázeň v poli byla Boleslavi k ničemu, když hned její první vyloučení Vítkovice ve 41. minutě potrestaly a vyzkoušenou souhru s Romanem zakončil po pasu napříč útočným pásmem uklidňujícím třetím gólem Svačina.

Ostravané se znovu vyhoupli do sedla a pevně uchopili otěže zápasu. S gustem hrající Svačina připravil i čtvrtý gól přesným pasem z rohu Burgrovi, který si Růžičku položil bekhendovým blafákem a do odkryté branky lehce zavěsil. Poté už o výhře Vítkovic nebylo pochyb. Znejistět je ještě mohl Pabiška, ale jeho kličku bravurně vychytal Dolejš a domácí po dvou porážkách znovu naplno zabrali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Huna (Svačina, Roman), 19. Klok (M. Hlinka, Szturc), 41. Svačina (Roman, Zíb), 47. Burger (Svačina, Zíb) - 34. Robar (D. Výborný, Trončinský). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 5287.

Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Hrbas - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Ovčačík, M. Hruška, Trončinský, Robar, Kočí, Trška, od 41. min. navíc R. Čermák - Jiránek, Broš, Klimenta - Mikulík, D. Výborný, Bárta - Volf, Kašpařík, Pabiška - Lenc, Musil, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "V první polovině zápasu jsme byli aktivnější, ale bohužel jsem dali jen dva góly. Hráli jsme na krásu a netlačili jsme se do předbrankových prostorů, nestříleli jsme. Vyložených šancí moc nebylo. Třetí gól v přesilové hře byl ale rozhodující, tam už jsem si věřili, že to uhrajeme. Boleslav hrála s jedním vytaženým útočníkem na dlouhou přihrávku a trošku jsme s tím měli problémy, ale naštěstí z těch situací nic nevytěžila."
Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Vstoupili jsme do utkání hrozně pasivně a soupeř nás dvakrát potrestal, i když si nevytvořil moc gólových šancí. V druhé třetině jsme nastoupili jinak. Podařilo se nám snížit na 1:2, ale na začátku třetí části bohužel soupeř rychle vstřelil branku na 3:1, krásně sehrál přesilovou hru. My jsme se pak tlačili do soupeře, ale nedisciplinovanost a fauly nás přibrzdily a soupeř si pohlídal náskok. I když jsme tam ještě měli nějaké záchvěvy, soupeř zaslouženě vyhrál." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články