Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítkovice se zvedly a rozstřílely Piráty 9:1, Szturc završil hattrick gólem v oslabení

Po čtyřech porážkách zlepšení ve velkém stylu. Vítkovice ve 46. kole extraligy doma deklasovaly Chomutov 9:1. Už první třetinu Piráti nezvládli výsledkem 0:4. Domácí forvard Roman Szturc nastřílel hattrick, přičemž třetí branku zaznamenal na konci druhé třetiny v oslabení. Vítkovice dosáhly nejvyššího extraligového vítězství od února 2005. 

Vítkovičtí hráči se radují z branky Romana Szturce
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

I bez nadále zraněné brankářské jedničky Bartošáka odehrály Vítkovice takřka idylický zápas. Už v čase 3:42 vedly 3:0 a o výsledku bylo vzhledem k odevzdanosti soupeře v podstatě rozhodnuto.

Domácí vměstnali úvodní tři branky do pouhých 76 vteřin. Sztruc nejprve pohotově usměrnil za Petersova záda Výtiskovu ránu od modré čáry a o 50 sekund později tentýž hráč nadvakrát zakončil rychlý brejk. Vzápětí Gregorc křížným pasem vyzval Lva, který bez přípravy z úhlu zavěsil pod břevno a Peterse vyhnal na střídačku.

Vítkovice si po sérii venkovních nezdarů na špatně hrajících Pirátech dokonale zchladily žáhu. Ojedinělou příležitost za stavu 0:3 promarnil Koblasa a ve 13. minutě naopak Schleiss z druhé vlny přesnou střelou pohotově dokončil další ofenzivu Vítkovic. "Tým hrál, věřil si, všichni jsme byli hokejisti. Hlavně to musíme potvrzovat v těžkých zápasech, které budou. Pak se nám tam i odrážely puky, ale šli jsme pro to, stříleli jsme," pochvaloval si Szturc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Chomutov

Vítkovice utěšeně zvyšovaly vedení i ve druhé části. Hostům nepřála ani štěstěna, Knot si ve 27. minutě srazil Trškovo nahození do vlastní branky. Pak znovu vynikl i domácí brankář Dolejš, který zmařil Vantuchovo sólo.

Ke konci druhé části už byli Piráti na ručník. Tybor se zmocnil odraženého puku a přidal šestou branku, poté hattrick završil Szturc, který ujel v oslabení a poslal puk mezi Pavlátovými betony posedmé do chomutovské sítě.

Dolejš po Knotově ráně ochránil svou nulu i s přispěním tyčky, zatímco na druhé straně zachytil odražený kotouč před Pavlátem Zdráhal a skóroval poosmé.

Chomutov se blížil potupné desítce, v 50. minutě ji na pár okamžiků Pavlát oddálil chyceným trestným střílením Tybora. Jenže hned v dalším střídání vypálil zápěstím Olesz a chomutovský gólman máchl do prázdna.

Ač Vítkovice dohrávaly v euforii, volání publika po desítce nenaplnily. Nakonec i Dolejš přišel o čisté konto, když ho v 52. minutě překonal Tomica. Piráti si ale i tak připsali nejvyšší porážku v sezoně.

"Nepovedlo se nic. Bylo toho hodně, můžeme se bavit o tom, že Vítkovicím všechno padlo, že se jim dařilo. A my všechno špatně. Na druhou stranu, prohrát tady 2:3, tak máte taky nula bodů. A možná by to vadilo víc, než tenhle náklad. My se z toho musíme ponaučit a v pátek doma zabrat trochu jinak," řekl chomutovský útočník Vladimír Růžička.

46. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 9:1 (4:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Szturc (Výtisk, Poletín), 4. Szturc (Trška), 4. Lev (Olesz, Gregorc), 13. Schleiss (O. Roman), 27. Trška (Dej), 36. Tybor (O. Roman, Šidlík), 38. Szturc, 48. P. Zdráhal (Šidlík, Š. Stránský), 50. Olesz (Kucsera, Trška) - 52. Tomica (Vantuch). Rozhodčí: Kika, Šír - Lederer, O. Polák. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3723.

Sestavy:

Vítkovice: Dolejš - Trška, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Hrabal, D. Krenželok - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Schleiss - Szturc, Poletín, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Chomutov: Peters (4. Pavlát) - Knot, Trefný, Buchtela, L. Kovář, Blaha, Dietz, D. Zeman - Duda, V. Růžička ml., Sklenář - Klhůfek, Vantuch, Tomica - J. Stránský, Koblasa, A. Raška - J. Havel, Chlouba, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Věděli jsme o povedených výsledcích Chomutova z poslední doby. Téměř po měsíci jsme hráli doma a v návaznosti na špatné výsledky venku k tomu dnes mužstvo přistoupilo zodpovědně. Úvodní góly nás uklidnily. Cením si, že i za rozhodnutého stavu si hráči plnili své povinnosti. Z naší strany povedený výkon. Jsem spokojený, že hráči nepolevili v koncentraci a mužstvo tím nejlepším způsobem zareagovalo na laxně odehraný zápas ve Zlíně."

Jan Šťastný (Chomutov): "Přijeli jsme v den zápasu s cílem navázat na dobré výkony z předešlých utkání. Bohužel to vzalo za své po třech čtyřech minutách, kdy jsme prohrávali 0:3. Reagovali jsme výměnou gólmana, což ale nepomohlo. Náš výkon byl dneska katastrofální, nezvládli jsme to. Nechci se vymlouvat na nějaké věci. Vypadli nám čtyři obránci a dva útočníci a v tom složení to má na tým fatální dopad, což se dneska potvrdilo. Dneska jsme nebyli konkurenceschopní. Vítkovice vyhrály zaslouženě. My se musíme zmobilizovat na důležité utkání s Pardubicemi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články