Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vítkovice se střetnou v záchranářském souboji s Litvínovem. Pardubice vyrukují na Třinec už i s Rolinkem

Situace u dna extraligové tabulky se čím dál víc zamotává a v 37. kole budou mít duely o záchranu další náboj. V sestavě Pardubic v utkání proti Třinci se znovu představí Tomáš Rolinek, který se do Dynama vrátil na závěr sezony. Ostrava uvidí souboj dvanáctých Vítkovic s předposledním Litvínovem, přičemž oba celky dělí jen jeden bod. Naopak do čela tabulky může poskočit Plzeň, pokud si poradí s Libercem v základní hrací době.

Útočník Litvínova Richard Jarůšek před brankou Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Litvínov jede do Ostravy k důležitému duelu

Vítkovice se těší na sérii čtyř domácích zápasů, jež přichází po dlouhé venkovní šňůře. Za posledních 11 kol se představili pouze jednou v Ostravě a i to mělo nejspíš za následek, že se nyní krčí jen dva body od posledního místa. Duel proti Litvínovu má proto nádech záchranářské bitvy. "Jednoznačně se díváme pod sebe. Úkol je pořád stejný, a tím je záchrana extraligového hokeje pro Vítkovice," řekl trenér Mojmír Trličík.

Ostravané v novém roce ještě nebodovali, ale o moc lépe na tom není ani tým Vervy. Litvínov uhrál za posledních pět utkání jediný bod. "Měníme sestavu, zkoušíme úplně všechno. Další zápas musíme jednoznačně vyhrát. A z toho se pak konečně nějak odrazit," zdůraznil útočník František Gerhát.

Dynamo opět nasadí Rolinka, Pardubice změří síly s mistrem

V Pardubicích přivítali s otevřenou náručí zkušeného útočníka Rolinka, jenž kývl na nabídku k návratu a dohodl se na konci ve Vrchlabí. "Je to srdcař. A hlavně kluk, který umí zburcovat kabinu. Má tolik zkušeností, že může radit mladším hráčům. Slibujeme si od něj především práci v kabině nebo při tréninku," řekl trenér Východočechů Milan Razým.

Jak se vyvíjí situace v dolní části tabulky? Má Kladno nakročeno k záchraně a co aktuálně sráží Vítkovice s Litvínovem? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Kapitán mistrů světa z roku 2010 tuší, že utéct z posledního místa a zachránit tak extraligu bude složité. "Bude to taková baráž. Máme patnáct zápasů do konce, takže každý zápas se musí vyhrát, stejně jako v baráži. Byl jsem ale překvapený, v jakém rozpoložení jsem našel kabinu. Nálada není vůbec špatná, což je jen dobře. Nejde být naštvaný na celý svět a házet flintu do žita," zdůraznil Rolinek.

Oceláři sice nejsou v optimálním rozpoložení, ale na to Dynamo nehodlá spoléhat. "Je to úřadující mistr a kvalitu má obrovskou. Mají sice náročný program, ale k tomu mají přizpůsobený široký kádr. My se musíme soustředit hlavně na sebe, abychom podávali lepší výkony než dosud," dodal Razým.

Třinec jede na pardubický led jako favorit, z posledních sedmi vzájemných zápasů pouze jednou nevyhrál v normálním čase. "Nečeká nás jednoduchý zápas, ale věřím, že napravíme domácí ztrátu proti Olomouci. Což znamená být důraznější a přímočařejší v koncovce," řekl třinecký asistent Marek Zadina, který v Pardubicích vyrostl a hrával.

Po Spartě další zápas s favoritem. Rytíři hostí Kometu

Kladno naposledy oslnilo výhrou na ledě Sparty 8:4, pod níž byl při svém návratu na led po zranění podepsán hned čtyřmi body hrající majitel klubu Jaromír Jágr. "Přesilovky i díky tomu vypadaly mnohem lépe, potěšily nás," pochvaloval si trenér David Čermák, jehož svěřenci budou proti Brnu usilovat o čtvrtou výhru za pět zápasů a upevnění pozice v desítce.

Kometa před cestou do Kladna dobře vnímá, jak si Jágr a spol. poradili v neděli se Spartou. "Takové zápasy občas přijdou, že z dvaadvaceti střel dáte osm gólů. V pátek to bude určitě jiné. Čeká nás úzké hřiště, očekáváme velký tlak domácích do naší brány, bránit musíme všechny, to není jen o Jágrovi," varoval asistent trenéra Kamil Pokorný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Kladno

Brněnskému celku to ale v novém roce nestřílí, ve čtyřech zápasech dal jen pět gólů. "Musíme zlepšit produktivitu, zvýšit tempo hry, pohyb a agresivitu," dodal Pokorný. Chybět budou zranění Vincour a Holík, jehož v centru první formace opět zastoupí Plekanec, jenž výrazně pomohl Kladnu v minulé sezoně k návratu mezi elitu.

Plzeň si dá s Libercem repete

Liberec a Plzeň si dají velmi rychle odvetu úterního souboje. Dohrávku 24. kola zvládli lépe indiáni - vedli doma už 3:0, nakonec ale vyhráli jen těsně 3:2. "Bohužel to nevyšlo. Dali o ten jeden gól víc. Musíme jim to vrátit doma. Jdeme dál, zapomeneme na to. Ukážeme si ale chyby, které jsme udělali. A znovu se pečlivě připravíme," řekl útočník Lukáš Krenželok.

"U nás v Plzni to bylo utkání nahoru dolů, my jsme byli o ten jeden gól lepší, nebo spíše šťastnější. Podobně se bude hrát podle mého názoru i v Liberci," odtušil plzeňský útočník Jaroslav Kracík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Liberec

Hradec Králové se představí v Olomouci, Mladá Boleslav zase v Karlových Varech

Olomouc se s Kladnem přetahuje o desáté místo a vstupenku do předkola play-off i proto, že od 26. prosince čeká na vítězství v řádné době. Na Hradec to ale Hanákům moc nejde; poslední čtyři zápasy s ním prohráli a vstřelili v nich pouhé dvě branky. "Potřebovali bychom udělat nějakou bodovou šňůru. Je to pořád především o koncovce, na to, kolik máme šancí, je těch vstřelených gólů málo," prohlásil kouč Zdeněk Moták.

Hradec Králové je nově finalistou Ligy mistrů. Teď ale musí před úterním finále proti Frölundě přepnout ještě na jiný styl hry. "S Olomoucí jsou to vždy speciální zápasy. Je tam hodně defenzivy, vítězí se na jeden dva góly a právě to si musíme uvědomit. Je třeba dát co nejdříve góly, pak to tam třeba napadá, ale pokud to bude v polovině zápasu 0:0, musíme hlavně dál hrát trpělivě," nastínil útočník Patrik Miškář.

Sedmé Karlovy Vary změří síly se čtvrtou Mladou Boleslaví, na niž ztrácí šest bodů. Energie vyhrála jediný z posledních pěti zápasů a v neděli v Hradci Králové ani neskórovala (0:5). "V lednu se tabulka láme. Hraje se víc systémově, ale problém je, že my ten náš systém nedodržujeme, pořád chceme hrát nějaký hurá hokej," konstatoval útočník Tomáš Rachůnek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Karlovy Vary
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články