Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Vítkovice se rozloučily se sezonou porážkou v Hradci Králové

V 52. kole extraligy už neměli zachránění Ostravané o co hrát, nakonec uspěl v duelu na východě Čech domácí Hradec Králové 5:2. Hradečtí přerušili třízápasovou sérii proher a v předkole play-off narazí na Karlovy Vary. V utkání se blýskl Kevin Klíma dvěma góly.

Kevin Klíma (vpravo) se raduje s Alešem Jerglem
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Zápas nebyl z naší strany nikterak oslnivý. Spousta hráčů do něj nedala to, co tam dávali v předchozích týdnech a měsících. Nicméně jsme se v něm dlouho drželi, bylo to 2:2 po dvou třetinách, ačkoli domácí měli víc šancí. Potom si šli za vítězstvím víc, přestříleli nás a dá se říct, že je to pro ně zasloužené vítězství," uvedl asistent hostujícího trenéra Rostislav Klesla.

Královéhradečtí nastupovali s vědomím, že pokud se chtějí v tabulce posunout, musí vyhrát v základní hrací době. Po pouhých 16 sekundách je k tomuto cíli přiblížil Eklund, jenž napálil do branky kotouč vyražený gólmanem Dolejšem po Jerglově pokusu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové – Vítkovice

Příležitosti ke zvýšení měli Šalda a dorážející Koukal, v 11. minutě zlikvidoval Dolejš nadějný pokus Cingela. Pozornost strážce hostující branky pak v 16. minutě prověřil Cibulskis, vzápětí se na druhé straně podařilo dostat puk za brankovou čáru s přispěním Lva nahrávajícímu Rosandičovi, který hledal před brankovištěm najíždějícího Schleisse.

Právě Schleiss jel pak sám na Mazance, ale neuspěl. Dolejše zachránila ještě před přestávkou tyčka po střele Lva.

Ve 25. minutě vrátil domácím vedení Nedomlel, platnost jeho zásahu ale musel kvůli posunuté brance potvrdit videorozhodčí. Po polovině základní hrací doby ale pykal na trestné lavici Smoleňák a hosté ho vrátili do hry předčasně - na 2:2 vyrovnal Lakatoš. Těsně před přestávkou mohl naklonit misky vah opět na stranu domácích Klíma, ale neuspěl.

Sportovní manažer Hradce Králové Bednář v klubu skončil

Východočeši po skončení posledního zápasu základní části na svém oficiálním webu uvedli, že Jaroslav Bednář rezignoval z rodinných a osobních důvodů.

Americký útočník s českými kořeny si vše vynahradil ve třetí části. Už po 28 sekundách si spravil chuť a poslal Mountfield potřetí v utkání do vedení. V 55. minutě poté Klíma přidal i další gól. V závěru se pokusili hosté zápas zdramatizovat při power-play, místo snížení ale opět inkasovali. Skóre zápasu uzavřel Orsava.

"Jsme rádi za výsledek, věříme, že to trošičku zvedne sebevědomí hráčů a pomůže nám to do pondělního zápasu. Určitě jsem taky rád, že jsme konečně potěšili domácí fanoušky. Už je to hodně dlouho, co jsme doma vyhráli naposledy. Jenom samá pozitiva, dali jsme pět gólů a využili dvě přesilovky. Výkon určitě nebyl optimální, ale musíme se připravit na pondělní začátek předkola a věříme, že tohle vítězství nám k tomu pomůže," prohlásil domácí kouč Tomáš Martinec.

52. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Eklund (Jergl, Nedomlel), 25. Nedomlel (Orsava, Pilař), 41. Kevin Klíma (Jergl, Cibulskis), 55. Kevin Klíma (Smoleňák, Lev), 59. Orsava (M. Chalupa) - 16. Rosandič (Štencel), 34. Lakatoš (O. Roman, Trška). Rozhodčí: Pešina, Horák - Komárek, Špringl. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 3582.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík, Šidlík - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Smoleňák, Lev, M. Chalupa - Orsava, Cingel, Pilař - Miškář, Koukal, Dragoun. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Vítkovice: Dolejš - Trška, Štencel, Dudas, L. Kovář, R. Černý, Výtisk, Rosandič - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - Mallet, R. Veselý, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články