Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Vítkovice se přiblížily předkolu, v derby proti Třinci obrátily a rozhodly v prodloužení

Vítkovice - Vítkovičtí hokejisté ztrácejí už jen pět bodů na desátou Kometu, a tudíž i na předkolo play-off. V derby sice prohrávali s Třincem 0:1, ve třetí třetině ale v přesilovce pět na tři srovnal Olesz. V prodloužení a opět v početní převaze rozhodl o výhře Ostravanů Sloboda. 

Ostravané po vítězném obratu v Chomutově rozehráli domácí zápas za poslední období daleko nejlépe. Poté, co eliminovali dvě třinecké přesilovky, byli vedoucímu gólu rozhodně blíže. Petra Kafku však ve 14. minutě po akci s Tomim vychytal Hamerlík, a když Szturc krátce před přestávkou protlačil kotouč za gólmanova záda, slovenští sudí odpískali postavení útočícího hráče v brankovišti.

Agresivita, vůle a větší hlad po úspěchu z Vítkovic čišely ještě v úvodu druhého dějství, ale jejich převahu ukončil gól hostů. Až ve 28. minutě se Oceláři nadechli při hře čtyři na čtyři k prvnímu mohutnému náporu v útočném pásmu a vytrvalé obléhání Bartošákovy klece ukončil dorážkou pod břevno Polanský. Domácí v inkriminovaný moment bránili jen ve třech, Zdráhal se po úderu pukem do ruky svíjel v bolestech na ledě.

Třinec ve zbytku druhé části kontroloval dění, ale fauly v úvodu třetí části dovolil soupeři restartovat tlak. Krátkou přesilovku pět na tři domácí ještě nevyužili, ale Slovák jim výhodnou situaci vzápětí nabídl znovu a Olesz už ji ve 48. minutě zužitkoval od modré čáry přesnou dělovkou pod horní tyč.

Nedisciplinovanost se hostům vymstila ještě jednou. V úplném závěru normální doby Dravecký v nic neřešící situaci zbytečně v rohu dohrál soupeře a přesilovou hru čtyři na tři proměnil Sloboda nápřahem z voleje ve vítězný gól.

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Olesz (Sloboda, Balán), 62. Sloboda (Kolouch, Kudělka) - 28. Polanský (Hrabal, Nosek). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7, navíc Dravecký (Třinec) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 8161.

Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Kovář - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Hovorka - Tomi, M. Hlinka, P. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Hrabal, M. Doudera, Galvas, Slovák, Stehlík, L. Doudera - Irgl, Kopecký, Dravecký - Svačina, Žejdl, Matuš - Rákos, Plíhal, Rufer - Tybor, Polanský, Adamský. Trenéři: Dopita a Mucha. 

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Bylo to oboustranně výborné utkání hlavně z obrany. Nějaká přečíslení a náznaky šancí jsme měli, ale nedotáhli jsme to, byl tam jeden neuznaný gól. Rozhodly dvě přesilovky do tří. My jsme v tom byli šťastnější, jsme maximálně spokojeni se dvěma body. Třinec se moc zlepšil při hře bez puku, do moc šancí jsme se proto nedostali. Hrozně těžko jsme se proti němu prosazovali."
Jiří Dopita (Třinec): "Budu hodnotit akorát náš tým. My jsme s výkonem maximálně spokojeni, odehráli jsme výborné utkání. Jelikož nemůžu hodnotit všechny účastníky zápasu, tak se k tomu nechci dále vyjadřovat. Dopadlo to, jak to dopadlo, ale nemyslím si, že jsme si to prohráli sami." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články