Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vítkovice se po čtyřech prohrách probudily, Pardubicím uštědřily debakl 6:1

Pardubice - Vítkovice ukončily sérii čtyř proher ve velkém stylu, výběr trenérů Svozila a Petra zničil Pardubice na jejich ledě 6:1. Všech šest gólů Vítkovic mělo jiného autora, pouze Kovář a Čerešňák si připsali dvě asistence. Poté, co Pardubice dvakrát vyhrály po čtyřech prohrách v řadě, si tak Dynamo připsalo další porážku a je pouze dva body před posledním Zlínem.

Pardubice začaly utkání dvojící přesilových her, ale Dolejše pořádně ani neohrozily. Hosté byli ke gólu blíže, když Zdráhalovu nenápadnou střelu zastavila horní tyč. Gólem skončila až v 11. minutě Vandasova chytrá střela přes obránce. Domácí ale dokázali bleskově srovnat. Rolinkovu přihrávku zpoza branky si za svá záda srazil Dolejš.

Nešťastný moment musel skousnout v 15. minutě i Kristan, jemuž do branky propadlo nahození Pastora od mantinelu. Od dalšího inkasování pak Pardubice uchránil Rolinek, který napravoval Kristanovu chybnou rozehru. Slovinský gólman si napravil reputaci při dvojnásobné přesilovce Vítkovic na začátku druhé části, ve které betonem vykopl gólovou střelu Zdráhala.

Vítkovice i tak soupeře jasně přehrávaly a v dalších šancích neuspěli Němec a Burger. Zničehonic se ale do brejku vydal Svoboda a skutečnost, že kotouč se odrazil jen od tyče, musel potvrdit videorozhodčí. Z gólu se tak radovali za chvíli hosté, když Kuscera namířil přesně mezi Kristanovy betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Vítkovice

Dynamo mohlo snížit při takřka dvouminutové přesilovce pět na tři, ale kromě dvou Sýkorových střel nic nevyprodukovalo. V pokračujícím tlaku pak neuspěl důrazný Starý. Vůbec nejblíže gólu byl v závěru druhé části při přesilovce Čáslava, od něhož se puk odrazil směrem na branku a Dolejš zachraňoval situaci až na čáře.

Pojistku vítkovického vedení mohl přidat Olesz, ale v samostatném úniku příliš otálel. I tak se hostům dařilo v poklidu držet náskok a nepouštět soupeře do šancí. V 52. minutě navíc "pláchl" po křídle Zdráhal a svou třetí šanci v zápase proměnil. Rozhodnutý duel vylepšili hosté ještě dvěma brankami. Z dalšího brejku se trefil Hlinka a šestý gól přidal důrazný Balán.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Steel 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Rolinek (P. Sýkora) - 11. Vandas (Húževka), 15. Pastor (Kovář, Olesz), 33. Kucsera (Kolouch), 52. Zdráhal (Čerešňák, Sloboda), 57. M. Hlinka (Čerešňák), 59. Balán (Kovář, Burger). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8, navíc Vandas (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6874.

Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Ščotka, Šeda, Roupec, Bokroš - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Svoboda, Divíšek, Starý - A. Havlík, Marcinko, Tybor - Moučka, Tomášek, Poulíček. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.
Vítkovice: Dolejš - Kudělka, Čerešňák, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kucsera - Zdráhal, Balán, Burger - Vandas, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr. 

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Utkání se hodnotí velmi těžce, podali jsme katastrofální výkon. Většina hráčů dnes nedosahovala úrovně extraligy. Vítkovice byly v tabulce za námi, navíc se trápily, přesto jsme předvedli tristní výkon. Nedokážu si vysvětlit, čím to bylo. Těžko se pak dostává do zápasu, abychom ho mohli překlonit na svou stranu. Nedokázali jsme se chytit ani v přesilovkách, které mohly výsledek změnit. Čeká nás schůzka vedení, kde budeme řešit kroky, které budou následovat."
Jakub Petr (Vítkovice): "Bylo nám trochu vnucováno, že na nás po čtyřech prohrách leží deka, takže jsme pracovali hlavně s psychikou hráčů. Šli jsme do zápasu s čistými hlavami. Rapidní rozdíl mezi oběma týmy byl v pohybu, dokázali jsme být aktivní po celých šedesát minut utkání. Viděli jsme velký posun ve hře v oslabení, kde jsme změnili pár věcí, a myslím, že to bylo rozhodující. Naopak nás stále trápí přesilovky, ve kterých se snažíme příliš kombinovat." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články