Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice proti šampionovi překonaly krizi

Ostrava – V dohrávce 9. kola hokejové extraligy na sebe narazily dva týmy, kterým se zatím v nové sezoně rozhodně nedaří podle představ. Mistr z Pardubic se krčí až na devátém místě. Vítkovice, které z posledních osmi duelů vytěžily jen tři body, na tom byly ještě hůře. Bilanci si ale přece jen vylepšily, když posledního šampiona porazily 3:2. Vítězný gól Vítkovic vstřelil kapitán Jiří Burger.

Vítkovičtí Klimek s Hruškou se radují z branky
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Za vítězstvím Vítkovice nasměrovaly dva góly v úvodní desetiminutovce. Pro Pardubice mohlo být i hůře, jenže při blafáku Ujčíka se ve čtvrté minutě vyznamenal brankář Růžička. Poté už ale domácí v šancích nezaváhali. Vedení jim zařídil Roman, který v 8. minutě bleskově obkroužil klec a zasunul puk zpoza branky. Druhý gól Vítkovicím darovali Východočeši lajdáckou rozehrávkou ve středním pásmu dokonce při početní převaze a Klimek nabídku využil tvrdou střelou po ledě, která Růžičkovi proklouzla za záda.

Pardubice byly vyrovnaným soupeřem, ale tolik šancí neměly. Málek se zapotil jen v 17. minutě, když musel natřikrát likvidovat pokusy Brendla a Cetkovského. Vzápětí hosté těsně unikli třetímu gólu, když po průniku Ujčíka zazvonilo břevno hostující svatyně. Východočeši ve druhé části stupňovali tempo stažením hry na tři řady a efekt se dostavil. Největší pardubická esa rozebrala v přesilovce domácí čtyřlístek a Krejčí vstřelil kontaktní gól.

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Dneska jsme měli lepší pohyb a produktivitu pramenící z rychlé a překvapivé střelby. Myslím, že jsme i dobře pokrývali střední pásmo a soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Zápas jsme měli pod kontrolou prakticky až do chvíle, kdy jsem vlastní chybou poprvé poslal naši čtvrtou na pardubickou první řadu a soupeř snížil. To v něm vyvolalo euforii a tlak, ale v závěru byl absolutním strůjcem našeho vítězství vynikající Málek." 

Pavel Hynek (Pardubice): "Do první třetiny jsme vstoupili špatně. Chyběl nám pohyb a důslednost v osobních soubojích, domácí nám svým forčekinkem dělali problémy. Z toho pramenily první dva góly, kterými jsme soupeře posadili na koně. Mrzí mě, že dnes nám z herního systému kromě první řady v každém útoku vypadával jeden dva hráči. Museli jsme pak hru zredukovat na tři pětky. Dneska jsem tam neviděl dvacet hladových vlčáků a nebyli jsme tak semknutí jako v minulých dvou zápasech. V závěru jsme vyvinuli tlak a při troše štěstí měli na vyrovnání, ale nedotáhli jsme to."

Jenže perně vydřeného vedení už se Vítkovičtí nehodlali vzdát. Závěr druhé části se odehrál zase v jejich režii a Burger při hře pět na čtyři razantním příklepem vymetl horní růžek. Domácí se mohli odpoutat i na výraznější vedení, ale Huna a Burger další šanci promrhali.

Když deset minut před koncem překonal Málka tvrdou ranou Benák, nastalo drama. To mohl vyřešit Šedivý, ale jeho stoprocentní šanci po úniku v přečíslení zmařil Růžička. Mistr v konci zatlačil soupeře před Málka, který si se vším poradil. Dvě minuty před závěrečnou sirénou se ale nechal vyloučit pardubický Buchtele a tlak svého celku utnul.

HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)Branky a nahrávky: 8. Roman (Klimek), 10. Klimek (R. Hruška), 35. Burger (Malík, R. Polák) - 27. Krejčí (Kindl, Starý), 50. Benák (Kolář). Rozhodčí: Homola, Wagner - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 6:6, navíc Buchtele (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4038. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články