Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vítkovice proměnily přetlačovanou s Olomoucí ve druhé třetině ve vítězství

Olomouc držela s Vítkovicemi krok pouze v první třetině. Za stavu 2:2 se v prostřední části Ostravané utrhli do tříbrankového náskoku, který už nepustili. Vítězný gól zaznamenal obránce Lukáš Klok. Vítkovičtí zareagovali na porážku ve Zlíně a po výhře 5:2 se drží v první čtyřce, Olomouc zůstává šestá.

Utkání Vítkovice - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Moravské derby nabídlo třaskavou bitvu, kterou domácí okořenili nasazením talentovaného Pytlíka. Ten ve svém úvodním střídání dokonce hned stihl ohrozit slovenského olympionika Konráda v olomoucké brance, ale síť rozvlnil až přesnou ranou zápěstím ofenzivně laděný vítkovický bek Hrbas. "My jsme přesto první třetinu neodehráli ideálně, spíš tragicky. Začali jsme laxně, po třetině byl v šatně trochu kartáč," řekl vítkovický obránce Lukáš Klok.

Vedení 1:0 vydrželo domácím jen 36 sekund. Olomouc raketově srovnala díky trefě Mráze, který z dorážky překonal Bartošáka. Hanáci důrazným stylem brnkali na nervy domácím hráčům i divákům. Jejich defenzivu v 17. minutě sice po vtipné zadovce Romana překonal Zdráhal, ale hosté opět velmi rychle za 84 sekund reagovali díky Eberlemu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Olomouc

"První třetinu jsme hráli super a pak jako kdybychom se něčeho zalekli. Místo abychom pokračovali ve hře, přestali jsme bruslit, úplně jsme vypadli z tempa. Nebyli jsme agresivní, nic. Úplně nám ta třetina ujela," řekl olomoucký útočník Zbyněk Irgl.

Emoce hned v úvodu druhé části rozdmýchal ještě neodpískaný hraniční zákrok Knotka na domácího Květoně, který se už nevrátil na led. Do kontaktní partie pak mohl Knotek promluvit podruhé, ale svůj únik nedotáhl. Zatímco v polovině hrací doby překvapil Konráda nahozením od mantinelu Klok. "Nás ten zákrok na Květoně určitě nakopl a vyhecoval. Od druhé třetiny jsme už začali hrát náš hokej," prohlásil vítkovický obránce Marek Hrbas.

Definitivní knokaut Vítkovice soupeři uštědřily ve dvou přesilovkách na konci druhé třetiny. Nejprve poslal v 38. minutě bekhendem odražený puk do olomoucké branky Trška a v čase 39:55 podobným způsobem zaúřadoval na olomouckém brankovišti i Olesz. "Nemyslím, že to rozhodly přesilovky. Spíš bylo špatně, že jsme přestali hrát. Kdybychom pokračovali v tempu, jaké jsme měli v první třetině, tak by s tím měl soupeř problémy. Místo toho, abychom hráli a dali z toho nějaký gól, tak se to úplně otočilo," mínil Irgl.

Konrád po pátém gólu přepustil své místo Falterovi, kterého v třetí části po Szturcově výpadu zachránila tyčka. Za stavu 5:2 už zápas ztratil náboj a domácí ho bez výraznějšího vzruchu dotáhli do vítězného konce. Vítkovice s Olomoucí zabraly po dvou domácích porážkách. "S Olomoucí je to vždycky o gól, o dva, přelévá se to ze strany na stranu a je to vyrovnané. Oni koušou do poslední chvíle. Nejhorší bývá vedení o dva góly, jak se říká, ale my naštěstí odskočili a pak si to pohlídali," dodal Klok.

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 5:2 (2:2, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Hrbas (Szturc, Baranka), 17. P. Zdráhal (O. Roman), 31. Klok (Sloboda, Kucsera), 38. Trška (Olesz, Hrbas), 40. Olesz (Trška, Kucsera) - 10. B. Mráz (Podlaha), 18. Eberle (Laš). Rozhodčí: Bejček, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 8503.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Urbanec - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Szturc, Š. Stránský, Kurovský - Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.

Olomouc: Konrád (41. Falter) - Dujsík, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, L. Galvas, J. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Jergl, Herman, Holec - Podlaha, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Hlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Jsou to pro nás důležité body proti týmu z první šestky. Do první třetiny jsme vstoupili laxně a soupeř dominoval. Od druhé třetiny jsme ale zlepšili pohyb a byli jsme agresivnější. Dali jsme v ní tři branky a druhá třetina rozhodla o výsledku."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Začali jsme dobře. První třetina vypadala velice dobře, hráli jsme aktivně a měli jsme střeleckou převahu. Více než nerozhodný stav jsme z toho ale bohužel nevytěžili. O výsledku rozhodla druhá třetina, ve které se domácím podařilo třikrát skórovat. Hlavně ten gól pět sekund před koncem byl zlomový. V třetí třetině si to už Vítkovice zkušeně hlídaly a nikam se nehnaly."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy