Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Vítkovice přetlačily Plzeň díky čtyřbodovému Lakatošovi

Ostravané ve 35. kole extraligy porazili Plzeň 4:3 a přidali třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Vítkovice táhl zejména Dominik Lakatoš, který zaznamenal dvě branky a také dvě asistence. Západočechům nestačily k bodům ani dva góly Jakuba Poura.

Utkání Vítkovice – Plzeň
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Pro nás je to velice cenné vítězství za tři body. Pro psychiku hráčů je důležité vyhrávat domácí zápasy, kterých teď máme hodně. Nebylo to jednoduché utkání, až do stavu 3:3 jsme dotahovali, až jsme pak zápas otočili," řekl vítkovický trenér Miloš Holaň.

Domácím před utkáním z rodinných důvodů vypadl ze sestavy kapitán Polák a Plzeň do zápasu vstoupila lépe. Úvodní aktivitu "indiánů" zužitkoval v šesté minutě Kodýtek, který se z kruhu ukázkovým volejem opřel do Malátovy přihrávky z rohu hřiště.

Vítkovice se do hry dostávaly pomaleji. Ale v 10. minutě se individuálně prosadil Lakatoš, který se uvolnil na pravé straně a blafákem oklamal i gólmana Pavláta. Připsal si už svůj 15. gól v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Plzeň

Západočeši si v prvním dějství počínali aktivněji, ale na druhý gól čekali až do začátku druhé třetiny. K vedení jim napomohla Kochova chyba v rozehrávce, kterou vzornou kombinací s Gulašem potrestal Pour.

Podobně však hosté nabídli gól i domácím: v 31. minutě zachytili domácí puk v útočném pásmu a vyraženou ránu Lakatoše doklepl Hruška. Skóre pak mohl přetočit Kovář, ale Pavláta z velké šance nepřekonal.

Západočeši tak šli potřetí v duelu do vedení. Pour ve 34. minutě zpoza brány vychytrale poslal puk na záda gólmana Dolejše, od nějž se kotouč odrazil za brankovou čáru.

V poslední sekundě druhé části ale Vítkovice opět dotáhly, když se jim během hry pět na čtyři povedlo v závěrečných vteřinách přejít z vlastního pásma až před plzeňskou bránu a rychlou souhru zakončil příklepem Hruška. Jeho zásah ale musel schválit videorozhodčí.

"Byl tam vyhozený puk, nevím, jestli kluci z Plzně mysleli, že bylo málo času. Dostal jsem se mezi kruhy, nikdo po mně nešel, snažil jsem se co nejdřív vystřelit, abych to stihl. Naštěstí se to povedlo," poznamenal Hruška.

Domácí na startu třetí třetiny přečkali několik nepříjemných situací u vlastní branky, aby ve 49. minutě Lakatoš propálil z další přesilovky nekompromisní bombou Pavláta a zaznamenal už svůj čtvrtý bod v utkání. "Rozhodly speciální týmy. Dali jsme dva góly z přesilovek a naopak v oslabení jsme žádný nedostali," řekl Holaň.

Následně mohl náskok Vítkovic navýšit Krenželok, Pavlát se však přetlačit nenechal. Vítkovice to mrzet nemuselo, jelikož soupeř závěrečnou power-play umocněnou vyloučením Gewieseho už nevyužil. "Pro nás je to trošku kruté, protože jsme neodehráli úplně špatný zápas. V tom složení to bylo herně v pořádku, ale soupeři nabízíme góly strašně lacino. Porazila nás jedna vítkovická řada," dodal plzeňský asistent trenéra Jiří Hanzlík.

35. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Lakatoš (J. Hruška, Gewiese), 31. J. Hruška (Lakatoš, Svačina), 40. J. Hruška (L. Krenželok, Lakatoš), 49. Lakatoš (Pyrochta, Svačina) - 6. Kodýtek (Malát, Jiříček), 24. Pour (Gulaš, Kodýtek), 34. Pour (Rob). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Axman, Rožánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Bez diváků.

Vítkovice: Dolejš - Gewiese, Pyrochta, Galvinš, L. Doudera, L. Kovář, R. Černý, Koch - Schleiss, Dej, L. Krenželok - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Mallet, J. Mikyska, M. Kalus - Dočekal, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Plzeň: Pavlát - Stříteský, V. Lang, Jiříček, Vráblík, L. Kaňák, Budík - Gulaš, F. Suchý, M. Lang - Eberle, Kodýtek, Malát - Pour, Stach, Rob - Slanina, F. Přikryl. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články