Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vítkovice potvrdily formu, Karlovy Vary zdolaly 6:1

Ostrava - Hokejisté Vítkovic zdolali v předehrávce 10. kola extraligy Karlovy Vary 6:1 a potvrdili, že jsou po předchozí sérii čtyř porážek ve formě. Z posledních tří duelů neztratili ani bod při skóre 17:5. Doma Vítkovice zabraly po dvou prohrách a posunuly se na osmé místo. Energie vyšla potřetí v řadě naprázdno a klesla na poslední místo o skóre za Pardubice.

Utkání Vítkovice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK

Ostravané rozhodli o svém vítězství třemi brankami v úvodní dvacetiminutovce, v níž využili obě nabídnuté přesilovky. Dvěma góly a asistencí se na vítkovickém úspěchu podílel útočník Patrik Zdráhal, také jeho parťák Stanislav Balán si připsal tři body za tři asistence.

Vítkovice, které byly nastartované výhrami v Pardubicích a ve Zlíně, na soupeře od úvodního buly vletěly a gólman Závorka se musel otáčet. Pokus Slobody z pravého kruhu ještě dokázal vytěsnit ramenem, na dělovku Kudělky už ale nestačil.

Náskok domácích navýšil se štěstím Klok, od jehož brusle se v přesilovce odrazil puk do karlovarské branky po ráně Balána. Gól musel potvrdit videorozhodčí. Parádní dvanáctiminutovku ze strany domácích zakončil opět v početní výhodě Zdráhal, který šikovně tečoval Slobodovu střelu od modré čáry.

Domácí pokračovali i po přestávce v dominantním výkonu. O čtvrtou trefu se postaral těsně za půlkou utkání aktivní Zdráhal. Dvacetiletý vítkovický odchovanec si zopakoval kousek z první části a opět se blýskl parádní tečí, tentokrát po střele Kováře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Karlovy Vary

Vítkovice své představení korunovaly ve třetí třetině. Nejlepší střelec Ostravanů Olesz tak po vybídnutí Szturce stylově oslavil třicetiny. Poté ještě Szturcovi přihrávku vrátil, ten využil třetí přesilovku. O první čisté konto v sezoně připravil domácího brankáře Kantora 110 vteřin před koncem Vojtěch Tomeček, který se prosadil v oslabení.

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Kudělka (Čerešňák), 12. Klok (Balán, P. Zdráhal), 20. P. Zdráhal (Sloboda, Balán), 31. P. Zdráhal (Kovář, Balán), 45. Olesz (Szturc), 51. Szturc (Olesz, Strapáč) - 59. V. Tomeček (T. Rachůnek, Bičánek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4189. 

Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - J. Káňa I, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Karlovy Vary: Závorka - Rodney, Bičánek, Harant, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček - Haščák, Bulík, I. Rachůnek - Duda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, Zadražil, Vachovec - Koblasa, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Mariška.

Jakub Petr (Vítkovice): "Výborně jsme do zápasu vstoupili, důležitý byl druhý gól. Těší nás, že konečně začínáme skórovat z dorážek a po tečích. Za stavu 3:0 jsme nabádali hráče k aktivní hře, trochu jsme spoléhali na to, že se na soupeři projeví únava. Jsme rádi, že jsme navázali na výhru ve Zlíně jak dobrým výkonem, tak i ziskem tří bodů, ale pořád jsou v naší hře rezervy. Zdaleka ne vše je ideální."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Zápas se mi hodnotí velmi těžce, protože body jsme si dnes nezasloužili. Plně respektuji kvalitu domácích a jejich aktuální formu, výkonem jsme jim však vítězství darovali. Jednoduše jsme se Vítkovicím nedokázali vyrovnat v pohybu. Myslím, že na nás dolehla předešlá série dvou zápasů, která nás stála mnoho sil, ale body nepřinesla."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články