Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vítkovice porazily Chomutov pošesté za sebou, na výhru se ale nadřely

Hokejisté Vítkovic porazili ve 20. kole extraligy Chomutov 4:2. Vítězný gól domácích dal ve vyrovnaném utkání ve 43. minutě Ivan Baranka a v power-play Pirátů výsledek potvrdil gólem na 4:2 Jakub Lev. Ostravané porazili Severočechy pošesté v řadě.

Utkání Vítkovice - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Poslední tým tabulky po domácí kanonádě proti Spartě (5:0) prokazoval i v Ostravě herní pokrok. A nesrazila ho ani rychlá branka, kterou v šesté minutě vstřelil Jozef Baláž.

Devatenáctiletý slovenský forvard v útočném pásmu dostihl vyhozený puk a bekhendem ho poslal Petersovi mezi betony. Byl to jeho první gól v extralize.

"Šimon Stránský mi to hezky obloučkem hodil a jel jsem sám na branku. Nezbývalo mi nic jiného než vystřelit a dát gól," prohlásil Baláž.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Chomutov

Piráti však po inkasované brance zvedli hlavy, srovnali hru a vytvořili si šance. V 18. minutě vykouzlil hokejovou parádu Vantuch, který už ve vyložené šanci ještě s málo vídaným přehledem poslal puk zpátky za sebe mezi bruslemi vítkovického beka do druhé vlny na Jana Stránského, jenž pohodlně zavěsil do úplně prázdné branky.

"Tam to Mrázek výborně vybojoval a nahrál mi to, periferně jsem viděl, že tam najíždí 'Straňas', tak jsem mu to dával a on to zakončil. Je pravda, že kdybych to dal jinam než na hokejku, asi bych to hodně schytal od trenéra, ale naštěstí to vyšlo. Bohužel k výhře to nevedlo," mrzelo Vantucha.

Domácí měli ve druhé části možnost ujmout se vedení v přesilovce pět na tři, kterou však nevyužili. A pak je musel několikrát zachraňovat Bartošák, který zblízka vychytal Tomicu, Koblasu i Havla.

Do vyrovnaného duelu tak zásadně promlouvaly přesilovky a vyloučení. Lépe si Vítkovičtí počínali v klasické přesile pět na čtyři, když Roman ve 36. minutě objel branku a pak skóroval z úhlu střelou, kterou si Peters vlastní bruslí usměrnil za záda.

Pak Vítkovice z další početní výhody stav pojistily třetím gólem. Špatné střídání hostů potrestal Baranka, který se z pravé strany chytře zpoza obránce trefil zápěstím.

"Ocitl jsem se na místě, kam asi ne úplně patřím. Nevím, zkusil jsem vystřelit, překvapit brankáře a sám jsem zůstal překvapený, že to tam vletělo," popsal Baranka.

Vzápětí následovala další přesilová hra pro Vítkovice, jenže tentokrát v ní pustili domácí hráči do brejku soupeře, Valachovu střelu Bartošák neudržel a Marjamäki puk doklepl do sítě.

Hosté málem v dalším oslabení i vyrovnali, po Koblasově střele ale zazvonila jen tyč. Nakonec 26 sekund před koncem zajistil trefou do prázdné branky při soupeřově power-play definitivu tří bodů Lev.

"Malinko mrzí, že jsme odskočili na rozdíl dvou gólů a šli jsme do přesilovky, kde jsme měli možnost odskočit na rozdíl tří branek. Nikdo z nás samozřejmě neočekával, že je tím naopak dostaneme do hry a že zápas se bude lámat až do konce. Ale stalo se. A nám se to pak povedlo, Bartošák nás podržel jako vždy, zlaté tři body," jásal Baranka.

HC Vítkovice - Piráti Chomutov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Baláž (Š. Stránský), 37. Roman (Baranka, Schleiss), 43. Baranka (Lev), 60. Lev (T. Černý) - 18. J. Stránský (Vantuch, J. Mrázek), 46. Marjamäki (Valach). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8, navíc Jank (Chomutov) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5133.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, Hrbas, T. Černý, Šidlík - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, Roman, Szturc (21. Toman) - Kucsera, Baláž, Pytlík - Š. Stránský, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, J. Mrázek, Dietz, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Duda, Klhůfek, Tomica - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - J. Havel, Hanták, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Pavel Trnka (Vítkovice): "Nebylo to asi úplně atraktivní utkání pro oko diváka. Ale v této fázi jsou pro nás důležité tři body. Za to chceme hráčům poděkovat."

Jan Šťastný (Chomutov): "Čekali jsme, že Vítkovice vyvinou aktivitu na začátku, což se potvrdilo a šly rychle do vedení. Ještě během první třetiny jsme hru srovnali a vyrovnali po krásné akci. Ve druhé třetině jsme měli více ze hry a spoustu šancí, které měly skončit gólem. To je důvod, proč si odsud neodvážíme nějaký bodový zisk. Dalším důvodem byla oslabení, v nichž jsme inkasovali góly na 1:2 a 1:3. Bylo důležité, že jsme v oslabení snížili a nadechovali se, abychom vyrovnali. Dostali jsme také šanci hrát přesilovku, ale tu jsme sehráli katastrofálně. Závěr už byl boj, bohužel jsme inkasovali v power-play."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články