Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítkovice otočily duel s Karlovými Vary, Výtisk oslavil 1000. zápas v extralize

Hokejisté Karlových Varů vedli ve Vítkovicích 2:1, ale Ostravané otočili výsledek a vyhráli 4:2 po gólech Olesze a Šidlíka. Obránce domácích Jan Výtisk odehrál tisící duel v extralize. Vítkovice úspěšně hájí šestou pozici, naopak Energie zaváhala poosmé za sebou. 

Utkání Vítkovice – Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Zápas začal s několikaminutovým zpožděním kvůli slavnostnímu ceremoniálu, neboť domácí obránce Jan Výtisk dosáhl právě v dnešním utkání jako sedmnáctý hráč v historii na hranici 1000 startů v domácí nejvyšší soutěži.

Samotná první třetina toho ale vedle brzké nevyužité přesilovky Vítkovic příliš zajímavého nenabídla. Jako kdyby si aktéři vše podstatné záměrně schovávali až na druhé dějství. Gólovou přetahovanou odstartoval v polovině 23. minuty po zdařilé individuální akci Kucsera. Favorit si ale těsné vedení užíval jen necelé dvě minuty, neboť po nahození Sičáka se prosadil tečující Gríger.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Karlovy Vary

V čase 26:08 už to bylo 1:2, když se puk smolně odrazil za brankovou čáru od oslavence Výtiska. Gól byl připsán Emingerovi. Zaskočení Ostravané pak promarnili dvě početní výhody, přesto se jim podařilo odpovědět. Na konci 37. minuty napálil Lev tyčku, ale k odraženému kotouči se dostal Olesz a poslal ho za Bednářova záda.

Karlovarský gólman lovil kotouč ze sítě znovu o pouhých 21 vteřin později. Opět byl na správném místě Olesz, tentokrát dorážel po Výtiskově pokusu a bylo to 3:2. Uklidnění do domácích řad v podobě navýšení náskoku dlouho nepřicházelo. Vítkovičtí museli navíc čelit přesilovkám Energie. Stavem nepohnul v 54. minutě ani Výtisk. Už tři minuty před koncem základní hrací doby to ale hosté zkusili bez gólmana Bednáře a Šidlík rozhodl.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Kucsera, 37. Olesz (Lev, Dej), 38. Olesz (Výtisk), 59. Šidlík - 25. Gríger (Sičák, T. Rachůnek), 27. Eminger (Skuhravý). Rozhodčí: Mrkva, Hejduk - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4250.

Vítkovice: Bartošák - Trška, Výtisk, Gregorc, Šidlík, J. Mrázek, Hrabal - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Schleiss - Szturc, Poletín, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Karlovy Vary: J. Bednář - Plutnar, Sičák, Eminger, Kozák, Podlipnik, M. Rohan, Šafář - T. Rachůnek, Gríger, Kohout - J. Černý, Roman Vlach, T. Mikúš - Balán, Skuhravý, Gorčík - Šik, Kverka, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.

Pavel Trnka (Vítkovice): "Bylo to pro nás velice těžké utkání, zvláště po tom minulém duelu s Třincem. Bylo vidět, že to zanechalo nějaké stopy na psychice hráčů. Nebyl to hezký zápas, ale pro nás byl strašně důležitý, protože jsme získali cenné body, které potřebujeme. Klukům patří díky za vítězství a za vybojovaný obrat z nepříznivého stavu."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Myslím, že tempo první třetiny bylo malinko ovlivněné opožděným začátkem. Ale domácí udělali velmi důstojnou oslavu Honzovi Výtiskovi, kterému chci pogratulovat k té porci utkání, která dokázal odehrát. Vítkovice byly o něco aktivnější a zaslouženě daly první branku. My jsme potom začali hrát to, co jsme chtěli. Hráli jsme jednodušeji, dokázali jsme si vytvořit nějaké příležitosti a spadly nám tam dvě branky, což je pro nás velmi pozitivní, že jsme se dokázali do utkání vrátit. Měli jsme dohrát druhou třetinu za stavu 2:1, ale to se nám bohužel nepodařilo. Přišli jsme o utkání během dvaceti vteřin, kdy jsme inkasovali dvě zbytečné branky. I když jsme se rvali, i v power-play jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, nedokázali jsme zápas dotáhnout."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články