Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítkovice neuspěly podeváté v řadě, v dohrávce nestačily na Litvínov

Ostrava - Hokejisté Vítkovic neuspěli ani v dohrávce 10. extraligového kola proti Litvínovu a po prohře 2:3 utrpěli již devátou porážku za sebou. O vítězství Severočechů rozhodl pouze 47 sekund před koncem zápasu v přesilovce Karel Kubát. Litvínov venku vyhrál popáté z šesti pokusů.

Utkání Vítkovice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Prohrami stíhané Vítkovice vrátily do sestavy zkušené Burgera i Stehlíka, na které v posledních dvou kolech nezbylo místo, a za další porážku mohly nadávat jen a pouze vlastní neschopnosti dát gól. Domácí měli jen v úvodní desetiminutovce čtyři šance, které měly skončit brankou. Snad jen Huna se v první minutě dostal s pukem až příliš blízko před Francouze, který mu zmenšil palebný úhel. Při ráně aktivně hrajícího Tomiho už litvínovskému gólmanovi pomohla i náhoda, když ho rána z mezikruží zasáhla přímo do hrudi.

Nešťastníkem první části byl ale Huna, který po nájezdu v přečíslení trefil pouze Francouzovu vyrážečku a pak ještě zcela sám před bránou volil zbytečnou přihrávku na obsazeného Svačinu. Domácí dostihl úplný zmar v 16. minutě, protože gólman Šindelář si nohou srazil za záda Lukešovu přihrávku zpoza branky. Zaskočeného soupeře pak druhé újmy na skóre ušetřil Ručinský, který minul prázdnou klec za ležícím Šindelářem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Litvínov

To už hráli Ostravané bez Húževky, který po ráně pukem utekl s obličejem zalitým krví na ošetřovnu a patrně se zlomeným nosem zápas dosledoval v civilu. Kombinované čtyři útoky už ve druhé části neměly tolik možností. Litvínov důkladněji bránil, ale za píli byli domácí nakonec odměněni ve 29. minutě: Huna si u tyčky počkal na zpětnou přihrávku Svačiny a zblízka přesně doklepl. Jenomže hosté odpověděli znovu díky Lukešovi, který si krásnou stahovačkou vychutnal Šenkeříka a střelou pod břevno i Šindeláře.

Vítkovice v závěru vrhly všechno do ofenzivy. Přečkaly ošemetné situace Majdana s Lukešem, ale pak Severočechy drtily v útočném pásmu. Francouz skvěle lapil ránu Szturce, pak při něm stáli i všichni svatí, když během chvilky Szturc a Kolouch trefili tyčku. Teprve šest minut před koncem prolomil střelecké soužení v přesilovce Svačina, který prostřelil klubko hráčů před Francouzem. Svačina mohl v další početní výhodě zrežírovat obrat, ale tentokrát výtečný Francouz jeho ránu kryl.

Domácí navzdory solidnímu výkonu stihl v závěru krutý trest. Po hloupém Kovářově vyloučení strhl tři body na stranu Vervy 47 sekund před koncem bombou od modré čáry Kubát.

Vítkovice Steel - HC Litvínov 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Huna (Svačina), 54. Svačina (Roman, Zíb) - 16. Lukeš (Majdan, Zeman), 36. Lukeš (Hübl), 60. Kubát (Lukeš, Ručinský). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6, navíc Chaloupka a Zeman (oba Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4052.

Vítkovice: Šindelář - Zíb, Kovář, Pastor, Stehlík, Čerešňák, Šenkeřík - Huna, Roman, Svačina - Šedivý, Húževka, Szturc - Vandas, Burger, Němec - Tomi, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Ručinský - Šrámek, Piroš, Trávníček - Písařík, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Peter Oremus (Vítkovice): "Odehráli jsme dobré střetnutí. Vytvořili jsme si tlak, dva góly jsou ale asi málo. Bohužel minutu a deset sekund před koncem udělá Kovář neskutečný faul a dá se vyloučit. To rozhodlo o zápase, tím pádem jsme přišli o body."

Radim Rulík (Litvínov): "Dneska to rozhodl Pavel Francouz. Domácí měli daleko více střel než my a to, že jsme se drželi ve hře, byla jeho zásluha. Pořád jsme vedli a nakonec se k nám v závěru přiklonilo štěstí. Měli jsme jen jednu přesilovku v zápase a využili ji. Bylo to vyrovnané utkání, které, jak jsem řekl, rozhodl náš brankář."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články