Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Vítkovice nedovolily Zlínu přiblížit se k předkolu a uspěly podruhé za sebou

Zlín prohrál v 10. kole extraligy na ledě Vítkovic 0:3 a nadále zůstává s velkým odstupem na předposledním místě. Za Ostravany se prosadili Kalus, Flick a Krenželok, gólman Miroslav Svoboda se blýskl čistým kontem podruhé v řadě.

Zlínský Lukáš Vopelka (vlevo) a Jan Hruška z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Těžké utkání, ale hráli jsme dobře, dáváme góly a v tom je velký rozdíl oproti začátku sezony. Blokovali jsme střely, nepouštěli jsme soupeře k dorážkám, takové klasické utkání se Zlínem," řekl vítkovický gólman Miroslav Svoboda.

Domácí si i bez svého nejproduktivnějšího hráče Lakatoše, který odjel na reprezentační sraz, poradili s rolí mírného favorita. Zlín v první části nebyl horší a domácí dokonce skoro dvojnásobně přestřílel, přesto šly do vedení Vítkovice. Brejk do otevřené zlínské obrany v 11. minutě zakončil nadvakrát Kalus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Zlín

Vedení Ostravanů mohl po chvíli zdvojnásobit Dej, ale Huf jeho střelu zlikvidoval. "Pomýšleli jsme na to, že bychom si odsud mohli odvézt body, ale bez gólu se holt nadřeme. Tentokrát jsme nedali žádný a pak už hlavy klesly. Byla to křeč, Vítkovice vyhrály zaslouženě. Jsme v brutálním útlumu," řekl trenér hostů Martin Hamrlík.

Větší příležitosti se i přes snahu hostů rodily na straně Vítkovic. Irgl měl v 28. minutě šanci na druhý gól, ale blafák na Hufa nedotáhl a s dorážkou neuspěl ani Flick. Domácí se dočkali uklidňujícího gólu na 2:0 až v 34. minutě: Flick se v mezikruží položil razantně do přihrávky Gewieseho a jeho rána si našla cestu až za Hufova záda.

Třetí gól, který přišel vzápětí, zápas vyřešil. Krenželok si zavezl puk do útočného pásma a v 38. minutě svůj pokus schoval za projíždějícího protihráče, takže Huf zaznamenal kotouč až v síti. Vítkovice byly nebezpečnější i v závěru, ale zlínský gólman další šance zmařil. Huf zneškodnil možnost Malleta, poté Koch zazvonil na tyčku zlínské branky a neprosadil se ani Schleiss.

"Jsme hodně rádi za tři body v domácím prostředí, výkon měl vzestupnou tendenci. Kluky musím pochválit, protože se od začátku až do poslední minuty drželi herního plánu," řekl kouč Miloš Holaň.

Dohrávané 10. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. M. Kalus (Mallet), 34. Flick (Gewiese, Schleiss), 38. L. Krenželok (Koch, L. Doudera). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Bez diváků.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, L. Doudera, Koch - Schleiss, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, Stach, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Fridrich, Werbik, Dej. Trenér: Holaň.

Zlín: Huf - Řezníček, Ferenc, D. Nosek, M. Novotný, Suhrada, Žižka, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, Dufek - Köhler, Vopelka, Šlahař - Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček - Václavek, Karafiát, Dobiáš. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články