Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Vítkovice nedokonaly obrat. Drama v Ostravě ovládnul po nájezdech Hradec Králové

Napínavou podívanou 24. kola hokejové extraligy přinesl zápas týmů první šestky, ve kterém Hradec Králové udolal Vítkovice po šestnácti nájezdech 5:4. Mountfield vedl rychle o dva góly, ale Ostravanům se podařilo ve druhé třetině vyrovnat. Ve třetí dvacetiminutovce pak Vítkovice dokonaly obrat, když za záda brankáře Maxwella procpaly další dva góly. To ale Hradec na kolena nesrazilo, osm sekund před sirénou z oslabení srovnal Matěj Paulovič a pro vítězství si Hradec došel v nájezdech.

Hokejisté Vítkovic se radují po vstřeleném gólu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Východočeši začali na ostravském ledě skvěle. Neuběhlo ani pět minut a Zámorský předal puk do jízdy Rákosovi, který se prohnal kolem ostravských beků a zamířil přesně mezi betony Bartošáka. Na opačné straně vzápětí ujížděl Tybor, jenže Maxwella prostřelit nedokázal.

Naopak Hradec Králové krátce nato předvedl další povedený brejk, když Dragoun udržel puk a zpoza branky našel číhajícího Vopelku, který střelou bez přípravy přidal druhý gól Mountfieldu. Bartošák vzápětí přenechal své místo ve vítkovické brance Dolejšovi. Domácí se dostali do hry díky Výtiskovi, který v končící 13. minutě napřáhl od modré čáry, a Maxwell, jenž měl zakrytý výhled, nedokázal na puk zareagovat – 1:2.

Vítkovičtí byli na dostřel a na přelomu druhé části si pomohli přesilovou hrou. Krátce před jejím koncem si Roman všiml volného Tybora, jemuž poslal zpoza branky ideální nahrávku a slovenský útočník ve službách Vítkovic vyrovnal. Vzápětí navíc mohl strhnout vedení na stranu domácích Stránský, jenže jeho rána jen těsně minula levou tyčku branky hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Hradec Králové

Ostravanům skvěle vyšel nástup do třetí třetiny. Nejprve v početní výhodě podruhé skóroval Tybor a 35 sekund poté se parádní bombou bez přípravy trefil Zdráhal – 4:2. Hostující výběr reagoval kontaktní trefou Koukala a vyrovnat se mu povedlo osm sekund před koncem třetí třetiny, když Paulovič zůstal úplně volný mezi kruhy a prudkou střelou zavěsil.

Prodloužení vítěze neurčilo a nájezdy zvládl lépe Hradec Králové, jemuž vystřelil výhru hrdina večera Paulovič. Vítkovice doma prohrály po pěti vítězných zápasech za sebou.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 

Branky a nahrávky: 13. Výtisk (Š. Stránský), 30. Tybor (O. Roman), 41. Tybor (O. Roman, Lev), 41. P. Zdráhal (Kucsera, Baranka) - 5. Rákos (Zámorský), 9. Vopelka (Dragoun), 52. Koukal (Smoleňák, M. Chalupa), 60. Paulovič (Zámorský, F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Paulovič. Rozhodčí: Mrkva, Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4139. 

Sestavy:

Vítkovice: Bartošák (9. Dolejš) - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Baranka, T. Černý, J. Mrázek - Szturc, Lev, Dej - Schleiss, O. Roman, Tybor - Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal - D. Květoň, Pytlík, Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Piché, Rosandič, F. Pavlík, Cibulskis - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vopelka, R. Pavlík, Dragoun - Paulovič, Bičevskis, Rákos - Bezúch, Kukumberg, Dvořák. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Na začátku utkání jsme dostali dva laciné góly, přesto jsme odehráli solidní třetinu. Náš výkon byl čtyřicet až padesát minut dobrý. Na konci zápasu jsme se ale začali bát o výsledek. A tím pádem jsme ztratili utkání, které jsme měli vyhrát."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Do Vítkovic jsme jeli s cílem prolomit naši nepříznivou situaci. Vedli jsme 2:0 a bylo jen škoda standardní situace, ze které domácí snížili. Pak byly Vítkovice lepším týmem, zaslouženě vyrovnaly a po našem hororovém vstupu do třetí třetiny skóre otočily. Za stavu 2:4 jsme se ale nevzdali a ukázali jsme vůli zvrátit nepříznivý výsledek. Podařilo se nám vyrovnat, byť se štěstím. Jsme rádi, že si odvážíme dva body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články