Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vítkovice nás v úvodu zaskočily, shodli se Oceláři. Napadání zkusily okopírovat od Brna, přidal Vrána

V derby nehraje roli tabulkové postavení, což se potvrdilo i nyní. Třinečtí hokejisté uznali, že Vítkovice ve 20. kole extraligy zaskočily tým Ocelářů v úvodní třetině jiným herním stylem, než běžně praktikují, a také disciplínou. Úřadující mistr hrál první přesilovou hru až v 47. minutě a obránce Gernát v ní rozhodl o třinecké výhře 2:1.

Matěj Stránský slaví s Martinem Gernátem vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Trenér Ostravanů Jakub Petr se byl v úterý podívat na zápas Třince s Brnem a stanovil účinnou taktiku. "Ten základ, být aktivní, rychlí, to je stejné a pak se na každý tým připravujeme zvlášť. Chtěli jsme hrát na puku. Kdybychom to nahazovali do jejich pásma a byli bez puku, tak by to byla voda na jejich mlýn. Takže jsme se snažili co nejvíce puků zatáhnout na hokejkách, anebo abychom byli na pucích první. To byla změna oproti jiným zápasům," vysvětlil obránce Vítkovic Petr Šidlík.

Třinečtí přiznali, že je soupeř překvapil. "Hokej nám znepříjemňovali. Hráli úplně něco nového a ze začátku jsme měli problémy se zakládáním útoků. Po první třetině nám ale trenér (Václav Varaďa) řekl co a jak a převzali jsme iniciativu," řekl Gernát.

"Jsou mladí, brusliví. Asi viděli v zápase s Brnem, že jsme měli problém, když nás soupeř napadal ve dvou třech lidech, tak to zkusili okopírovat. Vletěli na nás a v první třetině jsme s tím měli problémy," souhlasil třinecký útočník Petr Vrána, který v 19. minutě otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Vítkovice

Obě strany se také shodly, že rozhodly přesilové hry. Třinec využil svou pátou v posledních třech zápasech. "Trochu jsme si k tomu sedli s trenéry a na tréninku jsme se přesilovým hrám věnovali. Je to výsledek toho, co jsme nacvičili," řekl Gernát.

"Víme, jak jsou silní, a využili jednu ze dvou. My ze tří nic. Nám ty přesilovky zatím moc nejdou, ale je před námi ještě tři čtvrtě sezony, takže víme, na čem pracovat. Klukům, kteří na ně chodí, věříme. Určitě si na to sednou a proberou to," dodal Šidlík.

Vítkovice dohrávaly posledních 73 sekund zápasu v šesti proti čtyřem, ale nevypracovaly si ani gólovou šanci. "Každá porážka mě mrzí. Je jedno, zda s Třincem, Litvínovem nebo Pardubicemi. Ale jo, bylo to hratelné. Rozdíl byl asi v těch přesilovkách, kdybychom dali alespoň jeden gól, mohla to být třeba remíza," sdělil Šidlík.

Třinec vyhrál už popáté za sebou, ale nadřel se. "Zápas to fakt nebyl jednoduchý. Ta první třetina nás stála hodně sil a měli jsme i štěstí, že to skóre bylo takové, jaké bylo (1:0). Vítkovice hrály výborně. Zlaté body pro nás," uzavřel Vrána. Oceláři se zároveň bodově dotáhli na vedoucí Spartu Praha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články