Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Vítkovice naposedmé překonaly Vary

Ostrava - Po šesti porážkách to konečně přišlo. Vítkovičtí hokejisté si po téměř dvou letech vybojovali vítězství nad Karlovými Vary, Energii porazili 4:2. Domácí dvakrát dotahovali vedení soupeře a vítězný gól jim ve 41. minutě v přesilové hře zajistil dorážkou Ondřej Roman. Při power play už tři body pouze pojistil Richard Stehlík.

Utkání Vítkovice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Opět bez zdravotně indisponovaného kapitána Burgera Vítkovicím trvalo skoro půl hodiny, než v domácí premiéře rozjezdily počáteční strnulost. Využít toho už ve čtvrté minutě mohl Dlouhý, ale rána zblízka mu nesedla. Domácím pak zafungovala nacvičená přesilovková spolupráce, Huna však po Romanově pasu trefil Závorku. Hunovi zápas zhořkl ještě víc, když se mu v 10. minutě ze sevření vysmekl Drtina a pod Málkem puk zasunul do branky. Szturc mohl přijít s rychlou reakcí, jenže karlovarský gólman mu betonem velkou šanci zneškodnil.

Huna lačnil po odvetě a ve druhé části nebylo mnoho situací, u nichž by slovenský štírek nefiguroval. Už po 59 sekundách zahodil trestné střílení, které si vynutil parádním sólem na faulujícím Gulašim. Vítkovický rozlet pak přibrzdil Šmach, jehož střelu dlouho rozebírali rozhodčí u videa, ale skóre se nezměnilo. Huna pak spálil další šanci, odražený puk poslal do tyčky, ale dočkal se ve 32. minutě, když po chybě hostů ve středním pásmu mu v přečíslení ideálně přihrál Roman.

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Huna (Roman), 36. J. Káňa (Barinka), 41. Roman (Sloboda, Huna), 60. R. Stehlík (Strapáč) - 10. J. Drtina (Zucker), 33. R. Hruška (Dlouhý). Rozhodčí: Mikula, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:10, navíc Dudáš (Vítkovice) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4834.

Vítkovice: Málek - R. Stehlík, Barinka, Sloboda, Kudělka, Punčochář, Štencel, L. Kovář, Dudáš - Vandas, Valčák, J. Káňa - Huna, Roman, Svačina - Szturc, Húževka, Strapáč - Kolouch, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Karlovy Vary: Závorka - Šmach, Bičánek, Parýzek, Drtina, Gulaši, Grman - Hovorka, R. Hruška, Dlouhý - Zucker, Roman Vlach, J. Doležal - M. Látal, Balán, M. Rohan - Tomeček, Vachovec, Koblasa. Trenéři: Žemlička a Mlejnek. 

Domácí měli v druhém dějství navrch, soupeře tlačili silou v osobních soubojích, ale místo vedení přišla ledová sprcha. Exvítkovický Hruška po zmatcích před Málkem bekhendem plácl do skákajícího puku, který brankáři propadl za čáru. Otupělé domácí mohl o minutu později ještě více přiškrtit Balán, ale z těžké pozice mířil jen do boční síťky. Vítkovice ještě před přestávkou stačily vyrovnat; po vyražené střele Barinky puk za Závorku protlačil Káňa.

Ostravané rozhodli rychlým úderem na začátku třetí části. Závorkovi Slobodova bomba vypadla za záda do brankoviště a pohotový Roman v přesilovce čtyři na tři kotouč dorazil do prázdné branky. Západočeši v závěru odvolali brankáře, ale domácí Húževka trefou skoro přes celé kluziště zpečetil vítkovické vítězství.

Ohlasy trenérů po utkání

Peter Oremus (Vítkovice): "Každé utkání na začátku sezony je z pohledu psychiky velmi důležité. My jsme dnes dokázali otočit dvakrát z nepříznivého stavu a takové vítězství potěší dvojnásob. Dneska byl hlavní účel vyhrát, to jsme splnili a jsme spokojeni."
Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Myslím, že dvě třetiny jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem. Pak jsme se bohužel vinou naší nedisciplinovanosti dostávali do oslabení, což rozhodlo. Domácí v přesilové hře rozhodli zápas a my už jsme pak nenašli síly na odpověď." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články