Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Vítkovice mohou Pardubicím utéct, Kladno potřebuje ukončit sérii porážek

V boji o záchranu dojde ve 45. kole extraligy na duel mezi jedenáctými Vítkovicemi a čtrnáctými Pardubicemi. Ostravané mají před posledními Východočechy náskok osmi bodů a v případě tříbodové výhry by se výrazným způsobem přiblížili setrvání v nejvyšší soutěži. Sestupem ohrožené Kladno, které jede do Olomouce, chce přerušit nepříjemnou šňůru sedmi proher v řadě. Před Dynamem je pouze o šest bodů. Souhrn kola sledujte v rámci pořadu Buly na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 21:00.

Karlovy Vary se pokusí přiblížit se Kometě

Hokejisté Energie i Komety poslední dva zápasy prohráli. "Důležitost toho zápasu vnímáme, může hodně napovědět o našich šancích na šestku. My jdeme ale do všech zápasů s tím, že chceme udělat úplně vše pro to, abychom získali plný počet bodů. I kdybychom ztratili naděje na šestku, budeme bojovat o sedmé osmé místo. Chceme být co nejvýše," prohlásil karlovarský asistent trenéra Tomáš Mariška.

"Nevím, jestli bude tenhle zápas klíčový. Chceme postoupit alespoň do předkola, ale myslíme i na šestku, přestože se nám teď vzdaluje," doplnil zkušený útočník Václav Skuhravý.

Kometa ve středu promarnila možnost odskočit na šestém místě od pronásledovatelů, s nimiž si to nyní rozdá. "Máme co napravovat, teď už není kam uhnout. Proti Vítkovicím jsme odmítli možnost polepšení, tak teď to bude na férovku s těmi, co nám dýchají na záda," řekl asistent Kamil Pokorný. Do sestavy možná Brňané poprvé zapojí útočníka Červeného, který už trénuje.

Jaké další hráče přivedla Kometa před uzávěrkou přestupů? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Lídr z Liberce jede do Zlína

Zlín přivítá vedoucí Liberec a rád by s ním poprvé v sezoně bodoval. "Lídr tabulky hraje hokej, který je pro nás vzorem. Bílí Tygři mají ve svém středu silné individuality a příchodem Hrachoviny posílili i v brankovišti," uvedl trenér Robert Svoboda. S týmem by rád navázal na výkon a výsledek doma s Plzní (4:0) před reprezentační přestávkou, ale oželet musí zraněného útočníka Fořta.

Liberec, který vede před Plzní o sedm bodů, se má před Berany na pozoru. "Zlín se v poslední době hodně zvednul a předvádí výborný hokej. V posledních zápasech nejsme spokojeni s našimi výkony, musíme se zlepšit a do Zlína přijet s úplně jinou hrou a předvést lepší výkon. Nebude to nic lehkého, ale chceme si odvézt nějaké body," řekl útočník Michal Birner.

Hradec Králové chce po Spartě zaskočit i Oceláře

Třinec začal po reprezentační přestávce sérii tří domácích zápasů prohrou s Mladou Boleslaví 4:6 a svému přemožiteli přepustil čtvrté místo. Neudržel vedení 2:0 z páté minuty a podruhé v sezoně na svém ledě inkasoval šest branek. S Hradcem ale v předchozích třech utkáních inkasoval jen jeden gól za 185 minut hry.

"Čeká nás další těžký zápas a soupeř, který bojuje o šestku a přímý postup do čtvrtfinále. Je to dobrý tým, svoji sílu ukazoval i v Lize mistrů. Musíme se na ně dobře připravit jako na každý jiný zápas," uvedl asistent třineckého trenéra Marek Zadina.

Úřadující mistr měl v minulé sezoně skvělý finiš, když vyhrál šest z posledních sedmi utkání základní části a posunul se na druhou příčku. Od té ho nyní dělí čtyři body. "Neřešíme umístění, v každém zápase chceme vyhrát a po základní části uvidíme, kde budeme," řekl kanonýr Martin Růžička, který dal v posledních dvou zápasech tři branky. Mimo hru je Krajíček, který přerušil kariéru, posledně nehráli ani Roth a Polanský.

Hradec Králové začal po reprezentační pauze cennou výhrou 3:2 na ledě Sparty. "Musíme se ale soustředit na další zápasy. Čeká nás konec sezony a musíme se všichni probudit a vyhrávat," prohlásil útočník Kevin Klíma.

Pardubice se představí v Ostravě, Kladno zase v Olomouci

Jedenácté Vítkovice čeká souboj s posledními Pardubicemi a pokusí se navázat na cennou středeční výhru 5:2 z Brna. "Je to zápas, který nemusí nic rozhodnout, ale může mnohé napovědět. A my jej hrajeme doma. Hraje se o extraligový život a my chceme vyhrát. V Brně byla všechna vyloučení z naší strany zbytečná, příště nás to může stát body," varoval trenér Ostravanů Mojmír Trličík.

Protože třináctý Litvínov, který má o dva body víc, čeká další zápas až v neděli proti Mladé Boleslavi, mají Východočeši šanci odlepit se ode dna. "Už dva měsíce se snažíme o zlepšení tlaku do brány, děláme nějaké věci pro zvýšení produktivity. Zároveň máme někdy problém s návratem do obranného pásma, takže jsme se zaměřili i na to," řekl asistent trenéra Michal Mikeska.

Desátá Olomouc přivítá dvanácté Kladno, které po sérii sedmi porážek ztrácí na Hanáky deset bodů. "Nesledujeme tabulku. Musíme sbírat každý bod. A nehledět na to, jestli nás někdo dohání, nebo jestli máme koukat dopředu, dozadu. To je úplně jedno," prohlásil kapitán Středočechů Jakub Strnad.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články